Οριστική αθώωση του Μπερλουσκόνι για την Ρούμπι στα «μπούνγκα μπούνγκα»

Ρώμη
Επικυρώθηκε από το ιταλικό Ανώτατο Δικαστήριο η αθώωση του Μπερλουσκόνι για την υπόθεση της Ρούμπι, με τον πρώην Καβαλιέρε να απαλλάσσεται οριστικά από την κατηγορία πως είχε γνώση ότι η τότε ανήλικη συμμετείχε στα «μπούνγκα μπούνγκα».

Τα νομικά βάσανά του πάντως δεν έχουν τελειώσει, καθώς παραμένει στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης με την κατηγορία πως πλήρωσε μάρτυρες σε άλλη υπόθεση αλλά και για διαφθορά.

Μετά από εννέα ώρες συνεδρίασης, οι ιταλοί ανώτατοι δικαστές αποφάνθηκαν ότι πρέπει να επικυρωθεί  η αθώωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τις κατηγορίες συνέργειας σε προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία και κατάχρησης εξουσίας.

Η πρωτοβάθμια δικαιοσύνη, αντιθέτως, είχε καταδικάσει τον ιταλό πρώην πρωθυπουργό και μεγιστάνα σε επτά χρόνια φυλάκισης.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, ο Μπερλουσκόνι αθωώθηκε από τους ανώτατους δικαστές διότι εκτιμήθηκε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι ο «πρώην Καβαλιέρε» γνώριζε πως η Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ ήταν ανήλικη την περίοδο κατά την οποία άρχισε να συναναστρέφεται μαζί της.

Ο γενικός εισαγγελέας του ιταλικού Αρείου Πάγου είχε ζητήσει την ακύρωση της αθώωσης του εφετείου, αναφέροντας, μεταξύ των άλλων, ότι «το ό,τι ο Μπερλουσκόνι είχε δηλώσει ότι η Ρούμπι Καρίμα ήταν ανιψιά του Μουμπάρακ, άρμοζε σε σκηνή έργου του Μελ Μπρούκς και προκάλεσε τον διεθνή γέλωτα».

Βρίσκεται σε εξέλιξη, τέλος, έρευνα για την λεγόμενη υπόθεση «Ρούμπι τρία», που φέρεται πιθανό να οδηγήσει σε δίκη για προσπάθεια διαφθοράς μέρους των νεαρών γυναικών που συμμετείχαν στις γνωστές βραδιές στην έπαυλη του Αρκορε.

Newsroom ΔΟΛ