Βρήκαν νέο όνομα για την τρόικα – Θα λέγεται Brussels Group! Έρχεται στην Αθήνα!..

Επιτέλους βρέθηκε ένα όνομα για την τρόικα, ή τους θεσμούς, ή άλλως πως την ομάδα διαπραγμάτευσης. Θα ονομάζεται Brussels Group.Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών καθηγητής κ. Νίκος Θεοχαράκης, ενώ την Κομισόν και την ΕΚΤ θα εκπροσωπούν οι γνωστοί μας Κοστέλο και Μαζούχ.

«Οι διαπραγματευτές από τις Βρυξέλλες, θα επισκέπτονται την Ελλάδα, όποτε χρειάζεται, για να αντλούν τις πληροφορίες που χρειάζονται, σε τεχνικό επίπεδο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο Mega.

Την ίδια στιγμή, επισήμανε ότι την Πέμπτη, θα φτάσουν στην Αθήνα, κάποιοι απο τους διαπραγματευτές, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν θα έρθει όλη η Ομάδα των Βρυξελλών.

Η πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης για την αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων για τις μεταρρυθμίσεις θα διαρκέσει ως την Παρασκευή.
Το Σαββατοκύριακο θα γίνει διακοπή για διαβουλεύσεις των αντιπροσωπειών και τις πολιτικές ηγεσίες.

Οι  διαπραγματευτές στις Βρυξέλλες θα ξαναπιάσουν δουλειά τη Δευτέρα με σκοπό να περατώσουν το έργο τους ως την προσεχή Τετάρτη.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ η πρώτη τεχνική ομάδα των θεσμών

Στην Αθήνα φτάνει την Πέμπτη η τεχνική ομάδα των θεσμών που θα συλλέξει μακροοικονομικά και δημοσιονομικά στοιχεία, όπως επιβεβαιώθηκε μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνάντησης του Brussels Group, την Τετάρτη στη βελγική πρωτεύουσα, κατά την οποία συμφωνήθηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο εξής. Τη Δευτέρα θα έρθει στην Αθήνα η τεχνική ομάδα που θα συλλέξει χρηματοοικονομικά στοιχεία, καθώς και στοιχεία που σχετίζονται με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Τώρα αρχίζει η πραγματική διαπραγμάτευση, μέχρι τώρα η κυβέρνηση έπαιζε με τους συμβολισμούς και τις λέξεις, σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

Σε ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται: «Τώρα αρχίζουν να μπαίνουν στην πραγματική διαπραγμάτευση, διότι μέχρι στιγμής έπαιζαν θέατρο. Έπαιζαν με συμβολισμούς και με λέξεις.

» Τώρα μπαίνουν στην ουσία. Συζητάνε με αριθμούς, με την τρόικα και εδώ.

» Στο μεταξύ, ο λογαριασμός ανεβαίνει.

» Ευτυχώς, υπάρχουν άνθρωποι σε όλη την κοινωνία και στο ΣΥΡΙΖΑ που αρχίζουν να βλέπουν τι γίνεται».

Το non paper της κυβέρνησης για το «Brussels Group» σχολιάζει ειρωνικά το ΠΑΣΟΚ:

«Μας κάνει και εμάς εθνικά υπερήφανους η νέα επιτυχία της κυβέρνησης των non papers. Οι εκπρόσωποι της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης που θα συναντώνται στις Βρυξέλλες θα συγκροτούν το Brussels Group. Για τον τρόπο λειτουργίας του Athens Group θα ακολουθήσει προφανώς νεώτερο non paper της κυβέρνησης.
Ευχόμαστε επίσης στον κ. Τσίπρα καλή επιτυχία στις κρίσιμες επαφές που – όπως ανακοινώθηκε – θα έχει αύριο στις Βρυξέλλες με τους κκ. Σουλτς, Γιούγκερ και Γλέζο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα Τσίπρα στο Παρίσι

Αύριο Πέμπτη, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε εκδήλωση του ΟΟΣΑ στο Παρίσι. Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, κ. Άνχελ Γκουρία, εν συνεχεία θα υπογράψουν συμφωνία, ενώ θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην κοινή συνέντευξή τους.
Την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου και θα συναντηθεί με τον Μάρτιν Σουλτς, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και τον Μανώλη Γλέζο, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.