Μουλέν Ρουζ, Λίντο, τα μεγάλα καμπαρέ του Παρισιού επιστρέφουν

Μετά από μια δεκαετία μεγάλης οικονομικής κρίσης που έδιωξε τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες, τα μεγάλα καμπαρέ του Παρισιού ξαναπαίρνουν χρώματα και ορμή.

Μυθικό Μουλέν Ρουζ
Ενα από τα μεγαλύτερα καμπαρέ της Πόλης του Φωτός, το Μουλέν Ρουζ, ανοίγει ξανά τις πόρτες του. Η πρεμιέρα γίνεται με την Επιθεώρηση «Feerie». Πρόκειται για τα κορίτσια Doriss Girls, τα οποία εμφανίζονται τόπλες, με φτερά και πολύ χορό. Η μεγάλη έκπληξη του ιστορικού καμπαρέ έρχεται από την κουζίνα του. Για πρώτη φορά το διάσημο καμπαρέ αποκτά σεφ και 25 άτομα προσωπικό στην κουζίνα που μπορούν να εξυπηρετούν ως 600 πιάτα ταυτοχρόνως για το δείπνο.
Δεκάδες τεχνίτες εργάζονται ώστε την 1η Απριλίου να ξεκινήσει το εντυπωσιακό θέαμα που περιλαμβάνει 1.000 κοστούμια, πάνω από 60 καλλιτέχνες και θέματα που αλλάζουν από τη μία σεζόν στην άλλη. Το κλου όμως του Μουλέν Ρουζ είναι το γαλλικό καν καν που συνεχίζει να κάνει τα πατώματα να τρίζουν.

Crazy Horse, η μεγάλη ιστορία του Παρισιού
Νέος άνεμος πνέει και στο άλλο μεγάλο και ιστορικό καμπαρέ του Παρισού, το Crazy Hrose. Κάλεσε σε βοήθεια μεγάλους και γνωστούς καλλιτέχνες παντός είδους, ώστε να ξεπεράσει τα προβλήματα του παρελθόντος. Τα κοστούμια σχεδιάζει ο διάσημος  Antoine Kruk ενώ τα υποδήματα είναι δια χειρός  Christian Louboutin.


Πανύψηλες χορεύτριες που έχουν μεταξύ 1.68 και 1.72 ύψος στερεώνονται σε ψηλοτάκουνες γόβες με την κόκκινη σόλα που έκαναν διάσημο τον Γάλλο σχεδιαστή παπουτσιών.
Οι τιμές έχουν πέσει, ξεκινούν από 85 ευρώ για να παρακολουθήσει κάποιος καθισμένος το θέαμα ή όρθιος με ένα ποτήρι σαμπάνια στο μπαρ. Το διάσημο καμπαρέ καλεί και πρόσωπα της επικαιρότητας όπως η Κοτσίτα Βουρστ που έσπασε ταμεία στο Παρίσι το 2014.

Lido, ξανανοίγει τον Απρίλιο
Η νέα επιθεώρηση του διάσημου καμπαρέ λέγεται «Το θαύμα του Παρισιού». Το ιστορικό Lido είχε κλείσει για 4 μήνες και κάνει δειλά την νέα του σεζόν, ελπίζοντας να προσελκύσει κόσμο όπως παλιά. Ο νέος σκηνοθέτης του Lido είναι Ιταλο-Βέλγος, έρχεται από το  Cirque du Soleil και ήταν μαθημένος σε τεράστια σκηνικά. «Το Παρίσι είναι ένα όνειρο για πολλούς σκηνοθέτες. Πάντα ήθελα να δουλέψω σε ένα καμπαρέ, αλλά είναι δύσκολο να μπεις σε αυτόν τον μικρόκοσμο» λέει ταπεινά ο διάσημος σκηνοθέτης.
Το κρυφό χαρτί του Lido για τη νέα σεζόν είναι η τραγουδίστρια Μανόν, ασυνήθιστο πλάσμα για καμπαρέ. Ευτραφής, γεμάτη τατουάζ, με εντυπωσιακή κόμμωση, θεωρείται το ταλέντο της εποχής. Ομως η μεγάλη έκπληξη, που δείχνει ότι τα παλιά καμπαρέ που όλοι ήξεραν έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί, είναι ότι η χορογραφία είναι εμπνευσμένη από το χιπ-χοπ και ο χορογράφος ήρθε ειδικά από τη Νέα Υόρκη.

Πηγή:  iefimerida.gr