Τι λένε οι πολίτες για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας σε νέα δημοσκόπηση

Θετικά αξιολογούν έξι στους δέκα πολίτες τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους, σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue για το μήνα Μάρτιο, που δημοσιεύει η «Αυγή» της Κυριακής.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 59% των ερωτηθέντων εκτιμούν πως η Ελλάδα δεν μπορούσε να κερδίσει περισσότερα από τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, έναντι ενός 36% που υποστηρίζει πως η κυβέρνηση μπορούσε να κερδίσει περισσότερα, ενώ αναφορικά με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου στο Eurogroup, το 51% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως η Ελλάδα δε βγήκε ούτε κερδισμένη, ούτε χαμένη, ενώ το 23% θεωρεί πως η χώρα μας βγήκε χαμένη και το 20% εκτιμά πως η Ελλάδα βγήκε κερδισμένη.

Παράλληλα, διχασμένη εμφανίζεται η κοινή γνώμη όσον αφορά στην αποτίμηση της λειτουργίας της κυβέρνησης, με το 50% να δηλώνει ικανοποίηση και το 48% F1D9AAA5FEDDFA26A196B21D36CF15C5δυσαρέσκεια, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός σε ποσοστό 63%, έναντι 19% του Αντώνη Σαμαρά. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 13%.

Πάντως, η εμπιστοσύνη του κόσμου στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών φαίνεται να μειώνεται, με το 59% να δηλώνει ότι τον εμπιστεύεται για τη διαχείριση των προβλημάτων της οικονομίας σε πολύ ή αρκετά (έναντι 75% τον Φεβρουάριο) και το 40% να τον εμπιστεύεται λίγο ή καθόλου (από 24% τον Φεβρουάριο).

Σε ερώτηση για τη γνώμη τους σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ, οι πολίτες εκφράζουν θετική γνώμη για την ΕΕ σε ποσοστό 50% και αρνητική γνώμη σε ποσοστό 48%, ενώ πιο ξεκάθαρη είναι η εικόνα ως προς το ευρώ, με το 71% να εκφράζει θετική γνώμη, ενώ το 28% αρνητική γνώμη.

NewsBeast.gr