Σαμαράς: Κόψτε το θέατρο γιατί ανεβαίνει ο λογαριασμός

Η κυβέρνηση μας πάει σε νέο μνημόνιο εκτιμά ο πρόεδρος της ΝΔ – Επιμένει ότι «κανείς δεν θέτει θέμα ηγεσίας»

51538E82AB5C24988329D38E6C9BD249«Όσο συνεχίζεται η αβεβαιότητα, ο λογαριασμός ανεβαίνει για τον ελληνικό λαό. Διότι ως τώρα δεν είναι μόνον ότι έπαιζαν “θέατρο”, έχαναν χρόνο», αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επαναλαμβάνει πως η κυβέρνηση δεν είχε ποτέ πρόγραμμα και πως το λεγόμενο της «Θεσσαλονίκης» ήταν ένα ευχολόγιο που το έχει εγκαταλείψει προ πολλού.

Χαρακτηρίζει «λαϊκισμό» το «να τάζει» -όπως λέει- «κανείς στους πάντες τα πάντα» και διαβλέπει ότι η νέα κυβέρνηση ξαναπάει τη χώρα σε δανεισμό, δηλαδή σε μνημόνιο -«και για την επόμενη τουλάχιστον χρονιά»- καθώς «αν βγάλουμε μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα, σημαίνει ότι ένα μέρος των τόκων δεν θα μπορούμε να το καλύψουμε εμείς».

Ο κ. Σαμαράς εκφράζει την ευχή «να έχει τελειώσει το θέμα του δημοψηφίσματος ή των πρόωρων εκλογών», αλλά -όπως λέει- «το επαναφέρουν στελέχη της ίδιας της κυβέρνησης καθημερινά. Κι αυτό προσθέτει αβεβαιότητα στην οικονομία και ασφυξία στην αγορά».

Απαντώντας δε ερώτηση για την πρόταση περί σύστασης εξεταστικής για το μνημόνιο, τονίζει: «Εμείς δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε. Αντιθέτως έχουμε πολλά να πούμε […]. Όταν αρχίσει η συζήτηση θα διαπιστώσουν οι πάντες πόσο μεγάλες ομοιότητες υπάρχουν ανάμεσα στο “λεφτά υπάρχουν” τότε και τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ τώρα. Πόσες ομοιότητες υπάρχουν ανάμεσα στο “η Ελλάδα είναι Τιτανικός” τότε και το “είμαστε χρεοκοπημένη χώρα” τώρα…».

«Κανείς δεν βάζει θέμα ηγεσίας στη ΝΔ» επαναλαμβάνει, μιλώντας για τα εσωκομματικά της παράταξής του. «Η συζήτηση περί έκτακτου συνεδρίου έγινε και τελείωσε […] Τέτοιες ώρες, το να πάμε εμείς σε έκτακτο συνέδριο, θα αποτελούσε μοναδικό και αναπάντεχο “δώρο” στον ΣΥΡΙΖΑ» λέει. Στο πλαίσιο, εξάλλου, μιας αυτοκριτικής, σημειώνει ενδεικτικά: «αν και κάναμε πράγματα που ήταν αδιανόητα στην Ελλάδα, δεν δείξαμε το μεταρρυθμιστικό πρόσωπο της παράταξής μας όσο θα θέλαμε και όσο θα έπρεπε».

Προαναγγέλλει, τέλος, πως την ερχόμενη εβδομάδα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ θα συνέλθει, προκειμένου να συζητήσει για αλλαγές στα πρόσωπα και στον τρόπο λειτουργία του κόμματος.

 Newsbeast.gr