Συνεστήθη Επιτροπή για λογιστικό έλεγχο του χρέους

H Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη Τύπου ανήγγειλε τη συγκρότηση επιτροπής που θα πραγματοποιήσει λογιστικό έλεγχο του χρέους.   

Όπως είπε η Πρόεδρος της Βουλής, η επιτροπή θα ξεκινήσει τις εργασίες της αρχές του επόμενου μήνα ενώ τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί Διεθνές Συνέδριο για το χρέος όπου και θα παρουσιαστούν τα πρώτα συμπεράσματα της Επιτροπής.

«Αυτό το αίτημα είναι καθ όλα συμβατό και με τις κυβερνητικής προγραμματικές δηλώσεις που ψηφίστηκαν και τις κυβερνητικές δεσμεύσεις», είπε, ενώ αναφορικά με δημοσιεύματα που την φέρουν σε «απόσταση» με την κυβερνητική γραμμή εξήγησε πως «Δεν θα μπερδέψουμε τους ρόλους. Άλλο η πρωτοβουλία του κοινοβουλίου και άλλο η δράση κυβέρνησης. Επειδή όμως έχει αναπτυχθεί μια παραφιλολογία αποπροσανατολιστική αισθάνομαι την ανάγκη να επισημάνω ότι καμία σύγκρουση δεν υπάρχει μεταξύ των δύο».

Πέραν αυτών, ο Βέλγος ειδικός για θέματα χρέους Ερίκ Τουσόν τόνισε ότι η επιτροπή σε συνεργασία με το ελληνικό κοινοβούλιο θα εξετάσει και θα αναλύσει τις συμβάσεις της περιόδου και πριν το 2010 όπως εξοπλιστικά, Ολυμπιακοί Αγώνες, SIEMENS κ.α, που συνέβαλαν στην αύξηση του Δημόσιου χρέους.