Εισβολή διαδηλωτών στη Γαλακτοκομική Σχολή – Συνθήματα κατά των σπουδαστών – Ζητούν δικαίωση για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

– Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων
– Πολίτες εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο και διαμαρτύρονται εναντίον της ενδοσχολικής βίας, ζητώντας δικαίωση για τον άδικο θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη
– Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν απέναντι από τους διαδηλωτές
– Νωρίτερα, στις 17.30, πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας, από το κέντρο της πόλης στην περιοχή Κατσικά Ιωαννίνων

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Πολίτες, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί λίγο νωρίτερα έξω από τη Σχολή, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν εναντίον της σχολικής βίας και του εκφοβισμού έσπασαν το λουκέτο της καγκελόπορτας και εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο.

Οι οργισμένοι διαδηλωτές ήταν έτοιμοι να προπηλακίσουν τους σπουδαστές της Σχολής, τους οποίους έβριζαν , ζητώντας δικαίωση για τον άδικο χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός την περασμένη Κυριακή, το πρωί, και ύστερα από έναν μήνα εξαφάνισης.

Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν σε παρακείμενη περιοχή παρατάχθηκαν απέναντι από τους διαδηλωτές.

Νωρίτερα, στις πέντε και μισή, πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας, από το κέντρο της πόλης στην περιοχή Κατσικά Ιωαννίνων όπου εδρεύει η Γαλακτοκομική Σχολή της πόλης.

Στοχοποίηση λόγω παραπληροφόρησης – Να καταθέσουν όσοι γνωρίζουν

Από την πλευρά τους, οι σπουδαστές της Σχολής εξέδωσαν σήμερα το μεσημέρι ανακοίνωση, στην οποία τονίζουν ότι δεν θα υποκαταστήσουν το έργο της Διακιοσύνης, και επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι “αποτέλεσμα της παραπληροφόρησης είναι να στοχοποιείται άκριτα οποιοσδήποτε από εμάς”.

“Δεν χρειάζεται να τονίσουμε για μια ακόμα φορά πόσο θλιμμένοι και αναστατωμένοι είμαστε από τα τραγική απώλεια του συμμαθητή μας.

Σαν μαθητές δεν θα υποκαταστήσουμε το έργο της Δικαιοσύνης με το να “καταδικάσουμε” τον οποιοδήποτε.
Καλούμε να τηρηθεί η ίδια στάση από κάθε καλοπροαίρετο και ευαισθητοποιημένο άτομο που θέλει να δηλώσει τη συμπαράστασή του και δεν υιοθετεί άκριτα την κάθε “πληροφορία”.

Αποτέλεσμα της παραπληροφόρησης είναι να στοχοποιείται άκριτα οποιοσδήποτε από εμάς.
Έτσι γινόμαστε με τη σειρά μας θύματα εκφοβισμού και διαπόμπευσης από όσους ισχυρίζονται ότι είναι πολέμιοι των φαινομένων αυτών.

Απαιτούμε να πάψουν άμεσα τα τηλεοπτικά και διαδικτυακά “λαϊκά δικαστήρια” που δυναμιτίζουν καθημερινά το κλίμα και μπορούν να καταστρέψουν σε μια νύχτα τη ζωή αθώων ανθρώπων.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και Αστυνομία. Αυτοί και μόνο θα αποδώσουν δικαιοσύνη για τον χαμό του Βαγγέλη.

Καλούμε τους συμμαθητές μας -όπως ήδη έχουν κάνει- να καταθέσουν στη δικαιοσύνη οτιδήποτε γνωρίζουν”.