ΜΑΤ περικύκλωσαν τη Νομική – Τεταμένο το κλίμα – ΦΩΤΟ

Oι άνδρες των ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει το κτίριο της Νομικής το οποίο τελεί υπόκατάληψη από αντιεξουσιαστές. Σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις προκειμένου να αποφευχθεί επέμβαση της αστυνομίας μετά τη μήνυση του πρύτανη του ΕΚΠΑ. Παρών στο σημείο και ο Θάνος Δημόπουλος.

Τεταμένο το κλίμα στη Νομική καθώς η κατάληψη συνεχίζεται για έκτη ημέρα.

Η αστυνομική δύναμη βρίσκεται από χθες το βράδυ στο σημείο καθώς στη Νομική θα κατέληγε η πορεία των αντιεξουσιαστών που ξεκίνησε από το Μοναστηράκι. Ωστόσο όταν οι διαδηλωτές έφτασαν στο σημείο και είδαν τα ΜΑΤ έφυγαν προς τα Εξάρχεια και ακολούθησαν εκτεταμένα επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή μέσα στο κτίριο της Νομικής υπάρχουν περίπου 50 αντιεξουσιαστές κάποιοι από τους οποίους θέλουν να αποχωρήσουν. Σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις προκειμένου να ληξει η κατάληψη δίχως να γίνει επέμβαση της αστυνομίας. Παρών στις διαπραγματεύσεις ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.

Τη μήνυση για την κατάληψη της Νομικής και διακεκριμένες φθορές κατέθεσε την περασμένη Δευτέρα στην εισαγγελία της Αθήνας ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Είχε προηγηθεί η άσκηση ποινικών διώξεων για ένα κακούργημα και σειρά πλημμεληματικών πράξεων από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο. Επιπλέον ο εισαγγελέας ζήτησε και την παρέμβαση της αστυνομίας ώστε να αποτραπεί η τέλεση νέων αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αξιόποινων πράξεων.

Στο μεταξύ οι φοιτητές βρίσκονται σε απόγνωση καθώς χάνουν τα μαθήματά τους. Οπως δήλωσε στο Newsit εκπρόσωπος του Συλλογου Φοιτητών από το Οικονομικό της Νομικής “θέλω να τονίσω οτι τα γεγονότα αυτά δεν έχουν καμία σχέση μετους φοιτητές.Μιλάμε για ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στη Νομική και δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα”.

Στο μεταξύ αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες βανδαλισμού που προκάλεσαν αναρχικοί στα αγάλματα στην Μασσαλίας.

Ζωγράφισαν με μαύρο χρώμα το πρόσωπο του Κωστή Παλαμά και υπέγραψαν με το χαρακτηριστικό των αναρχικών ενώ από το μένος τους δεν ξέφυγε ούτε το άγαλμα του Γρηγορίου Ξενοπουλου στο πρόσωπο του οποίου ζωγράφισαν ένα μουστάκι που παραπέμπει ευθέως στον Χίτλερ.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ 

Πηγή: NewsIt.gr