Ομπάμα προς Μέρκελ: Ρεαλιστική συμφωνία για την Ελλάδα εντός ευρώ

Αθηνα
Με την καγκελάριο Μέρκελ επικοινώνησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, λίγο προτού πραγματοποιηθεί η εξαμερής συνάντηση στις Βρυξέλλες για το ελληνικό ζήτημα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών συνομίλησε τηλεφωνικά με την καγκελάριο Μέρκελ σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Όπως σημειώνεται, «οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη για πλήρη και έγκαιρη εφαρμογή των τριών συμφωνιών του Μινσκ, προκειμένου να επιτευχθεί μια διαρκής και ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης.

» Επανέλαβαν τη συμφωνία τους ότι δεν θα υπάρξει χαλάρωση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία μέχρι να έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της συμφωνίας του Μινσκ. Ο πρόεδρος και η καγκελάριος συμφώνησαν επίσης για τη συνεχιζόμενη σημασία στην παροχή οικονομικής στήριξης στην Ουκρανία, καθώς αυτή υλοποιεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Ακόμη, στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου υπογραμμίζεται ότι «επίσης, εξέτασαν τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα και τις προσπάθειες να επιτευχθεί μια ρεαλιστική συμφωνία που θα βασίζεται σε πρόσφατες μεταρρυθμίσεις για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη εντός της ευρωζώνης».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ