Σεμινάρια εκπαιδευτικών για το αλκοόλ και τους εφήβους

Από 21-24 Μαρτίου στα Χανιά

Στα θρανία θα καθίσουν όσοι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Χανιά το επιθυμούν, στο πλαίσιο σεμιναρίου με θέμα: «Αλκοόλ και έφηβοι. Κίνδυνοι και προστασία».

Το σεμινάριο, όπως ανακοινώθηκε, διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων σε συνεργασία με τον δήμο Χανίων, τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 24 Μαρτίου 2015, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο» και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, που υπηρετούν σε Γυμνάσια και Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, Μανώλης Φραγκάκης, τόνισε ότι «στόχος του προγράμματος είναι η ορθή, επιστημονική και έγκυρη ενημέρωση των εκπαιδευτικών σε ζητήματα που αφορούν την επίδραση της χρήσης του αλκοόλ στην υγεία των εφήβων, καθώς και η ευαισθητοποίησή τους γύρω από την αναγκαιότητα εφαρμογής δράσεων πρόληψης, κυρίως στο ηλικιακό φάσμα της εφηβείας».

Πρόκειται, όπως είπε, για ένα πρόγραμμα μεικτής μεθοδολογίας, με εισηγήσεις και βιωματικές ασκήσεις, το οποίο προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευτικών. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

NewsBeast.gr