Νέο θέμα με Κατρούγκαλο; Το δικηγορικό γραφείο του φέρεται να είχε αναλάβει προσφυγή κατά της περιφέρειας Θεσσαλίας

Πριν καλά καλά κοπάσει ο θόρυβος που δημιουργήθηκε από το δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο την ημέρα που ορκίστηκε υπουργός ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε υπογράψει ως δικηγόρος ιδιωτικό συμφωνητικό με απολυμένους του δημοσίου να τους εκπροσωπήσει κατά του… Δημοσίου και να πάρει, σε περίπτωση δικαίωσή τους προμήθεια 12%, νέα έγγραφα έρχονται να βάλουν… φωτιά στο πολιτικό σκηνικό!

Σύμφωνα με το larissanet.gr, ο δήμος Λάρισας είχε αναθέσει στο δικηγορικό γραφείο «ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ» την άσκηση προσφυγής κατά της απόφασης της τότε γενικής γραμματέως Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γερακούδη, η οποία στις 22 Οκτωβρίου του 2014 είχε κρίνει παράνομη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας να μην αποστείλει στο υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία που αφορούσαν τις μετατροπές των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου σε αορίστου χρόνου.

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Λαρισαίων τόσο η υπόθεση της προσφυγής κατά της απόφασης Γερακούδη όσο και οι επιβαλλόμενες από τους νομικούς Αιτήσεις Ακύρωσης της διαδικασίας ανατέθηκαν στο δικηγορικό γραφείο «Κατρούγκαλος & Συνεργάτες». Η ημερομηνία της ανάθεσης, σύμφωνα με τα έγγραφα, είναι 12 Φεβρουαρίου 2015, ενώ δηλαδή ο κ. Κατρούγκαλος έχει ορκιστεί υπουργός.

Από την πρώτη στιγμή που βγήκε στη δημοσιότητα το έγγραφο που εμφανίζει Το Βήμα της Κυριακής, ο Γιώργος Κατρούγκαλος έχει υποστηρίξει πως παραιτήθηκε από το δικηγορικό του γραφείο από τον Μάιο του 2014, όταν εξελέγη ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με νέα δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας ΔημοκρατίαςΚώστας Καραγκούνης καλεί την κυβέρνηση «να αποσύρει αμέσως τον κ. Κατρούγκαλο».

«Κάθε ώρα που περνάει βγαίνουν νέες αποκαλύψεις όπου φαίνεται ότι το γραφείο του κ. Κατρούγκαλου, αναλάμβανε υποθέσεις εναντίον του δημοσίου, ακόμα και ένα μήνα μετά την ορκωμοσία του», υπογραμμίζει ο κ. Καραγκούνης και προσθέτει:

«Παρόλα αυτά η κυβέρνηση συνεχίζει να τον κρατά. Και μάλιστα καλεί τα κόμματα να αποσύρουν τις δηλώσεις τους!

Αντί να κάνει μαθήματα ηθικής, οφείλει η ίδια να αποσύρει αμέσως τον κ. Κατρούγκαλο».

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ

Για «νέα παραποίηση της αλήθειας από τη Νέα Δημοκρατία και όργανα της κίτρινης δημοσιογραφίας», κάνει λόγο με νέα δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος σε νέαδημοσιεύματα.

Νέα δημοσιεύματα τον εμφανίζουν να χειρίζεται υπόθεση του Δήμου Λάρισας, ενώ ήταν υπουργός.
Ο κ. Κατρούγκαλος στη δήλωσή του τονίζει ότι «όπως προκύπτει, όμως, από απλή ανάγνωση της από 12-02-2015 υπ’ αριθμ. 47 απόφασης της δημαρχιακής επιτροπής δικηγορική εμπλοκή είχα μόνο το έτος 2014 και όχι μετά την ανάδειξη μου σε υπουργό. Ειδικότερα, τον Οκτώβρη του 2014 είχε ανατεθεί από κοινού στην δικηγορική μου εταιρία και σε μία άλλη δικηγόρο την Α.Λ. (με την υπ.αρ. 682/2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής), η άσκηση προσφυγής κατά της διαδικασίας ελέγχου των συμβάσεων αορίστου χρόνου που είχε αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης. Τότε, προφανώς, δεν ήμουν υπουργός και δεν υπήρχε σχετικό κώλυμα”.

Υποστηρίζει, μάλιστα, πως τον Φεβρουάριο του 2015, που ήταν υπουργός η δικηγορική εταιρεία του δεν υπήρχε: “Αντιθέτως, τον Φεβρουάριο του 2015, που είμαι Υπουργός, τελώ σε αναστολή και η δικηγορική μου εταιρία δεν υπάρχει, η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου είναι σαφής καθώς ανέφερε ότι “ήδη την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. A.Λ.”».

Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρει ότι «τα χαλκεία πάλι είχαν δουλειά μπλέκοντας τον Οκτώβριο του 2014 με τον Φεβρουάριο του 2015»

NewsIt.gr/ enikow.gr/  larissanet.gr

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

“Φωτιές” άναψε το δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα, το οποίο αναφέρει πως ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, φέρεται να υποσχόταν σε απολυμένους υπαλλήλους του Δημοσίου επαναπροσλήψεις με προμήθεια 12 %. Η υπόθεση έχει προκαλέσει… “πόλεμο” μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ενώ το πρωί της Κυριακής ο ίδιος ο Γιώργος Κατρούγκαλος φιλοξενήθηκε από την τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο και επέμεινε πως ό, τι έκανε ήταν με το γράμμα του νόμου.

Στην εκπομπή φιλοξενούνταν επίσης ο Βασίλης Χιώτης, διευθυντής του Βήμα fm και συντάκτης του επίμαχου δημοσιεύματος, με την ένταση να είναι φανερή.
Ο κύριος Κατρούγκαλος χαρακτήρισε “ψεύτη και συκοφάντη” τον κύριο Χιώτη περισσότερες από τέσσερις φορές κι επανέλαβε πως αν βρεθεί έστω ένα έγγραφο που να υπογράφηκε μετά την εκλογή του ως ευρωβουλευτής, τότε θα παραιτηθεί.
Ο κ. Χιώτης από την πλευρά του δήλωσε πως περισσότερες εξελίξεις θα υπάρξουν την Δευτέρα, καθώς τα δικαστήρια και οι εφορίες είναι κλειστές, ενώ ακόμη τόνισε πως τα χέρια του είναι “δεμένα” από απόρρητες διαδικασίες και πως μένει να φανεί ποιος είναι ο ψεύτης.
Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε πως είναι υπερήφανος που ασχολήθηκε εξ αρχής με τις συγκεκριμένες υποθέσεις (σ.σ. απολυμένων και διαθεσίμων) διότι αφορούσαν σε αδικίες.

TO BHMA

«Τρία ερωτήματα για τον κ.Γ. Κατρούγκαλο» τιτλοφορείται το δημοσίευμα του Βήματος που αναρτήθηκε μετά τη συνέντευξή τύπου που παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης το απόγευμα του Σαββάτου και στο οποίο τίθενται τρία ερωτήματα προς απάντηση.

Στην εν λόγω ανάρτηση του Βασίλη Χιώτη στην ιστοσελίδα tovima.gr μετά το σάλο που προκλήθηκε από το κυριακάτικο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της έντυπης έκδοσης του Βήματος και μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τα όσα αναφέρονταν σε αυτό, τονίζεται ότι «τρία σοβαρά ζητήματα ηθικής τάξεως και ορθής πολιτικής συμπεριφοράς, παραμένουν ανοιχτά και αφήνουν πολιτικά εκτεθειμένο τον υπουργό».

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην ανάρτηση στον ιστότοπο του Βήματος:

«1.  Ο κ. Κατρούγκαλος υποστηρίζει ότι το έγγραφο που αποκάλυψε το «Βήμα της Κυριακής» και με το οποίο ο υπουργός κατοχυρώνει αμοιβή 12% εφόσον ο πελάτης του δικαιωθεί, δεν αφορά επαναπρόσληψή του στο δημόσιο, αλλά αποκατάσταση μισθολογικών του διαφορών με το δημόσιο. Με άλλα λόγια, ο υπουργός ομολογεί, ότι την ημέρα που ο πρωθυπουργός του ανέθετε υπουργικό χαρτοφυλάκιο, η συνεργάτης του στο δικηγορικό του γραφείο, κατέθετε προσφυγή κατά του δημοσίου και κατά του υπουργείου του επιδιώκοντας δικαίωση και αμοιβή! Για πρώτη φορά υπουργός ομολογεί ότι ενώ θα έπρεπε να υπερασπίζεται το δημόσιο, υπερασπίζεται όσους αντιδικούν με το δημόσιο.

2.  Ο υπουργός ομολογεί ότι έχει υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά τουλάχιστον με 20 σχολικούς φύλακες για να κάνει ότι είναι δυνατόν να επαναπροσληφθούν. Παραδέχεται ότι τα συμφωνητικά αυτά παραμένουν σε ισχύ, παρότι πλέον ο ίδιος είναι υπουργός. Απλώς αν οι υπάλληλοι αυτοί δικαιωθούν, η προβλεπόμενη από τα συμφωνητικά αυτά αμοιβή, δεν θα καταβληθεί στον ίδιο, αλλά στην συνεργάτη του!

3.  Ο υπουργός δηλώνει ότι αν βρεθεί έστω κι ένα συμφωνητικό με την υπογραφή του κατατεθειμένο στον δικηγορικό σύλλογο, τότε θα παραιτηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, υπάρχουν κατατεθειμένα πολύ περισσότερα από ένα, από το δικηγορικό γραφείο του οποίου ήταν μέτοχος, όχι μόνο μέχρι την ημερομηνία υπουργοποίησής του, αλλά και μερικές εβδομάδες αργότερα».

Στην ανάρτηση του Βήματος αναφέρεται, επίσης, ότι ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης«έδωσε έμφαση στα τυπικά για να κρύψει την ουσία». «Και η ουσία είναι, ότι από την πρώτη του εξαγγελία ως μέλους της κυβέρνησης για επαναπρόσληψη όσων είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ο ίδιος έχει κατοχυρώσει οικονομικά οφέλη, τα οποία θα μπορεί να εισπράξει ο ίδιος όταν πάψει να είναι μέλος της κυβέρνησης και αρθεί η αναστολή της δικηγορικής του ιδιότητας, ή οι συνεργάτες του εφόσον παραμείνει υπουργός».

Μάλιστα, η ανάρτηση καταλήγει σημειώνοντας ότι τη Δευτέρα θα δοθεί συνέχεια από το Βήμα, καθώς θα ζητήσει από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, «όλα τα εργολαβικά συμφωνητικά που έχουν κατατεθεί από το πρώην, ή το νυν γραφείο Κατρούγκαλου. Ένα τέτοιο συμφωνητικό, με αριθμό 1185 και ημερομηνία κατάθεσης 27.1.2015, παραδέχεται ήδη και ο υπουργός ότι υπάρχει. Παρότι την ίδια ημέρα ο ίδιος μάθαινε από τον πρωθυπουργό ότι μπαίνει στην κυβέρνηση, το γραφείο του κατέθετε συμφωνητικά. Μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς, τι συνέβη την προηγούμενη…».

Νέα εμφάνιση και… “βολές”

Λίγο αργότερα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε τηλεφωνική σύνδεση και με την εκπομπή “καλημέρα” του skai και με το… καλημέρα χαρακτήρισε εκ νέου “συκοφάντη” τον συντάκτη του δημοσιεύματος, ενώ υπογράμμισε πως το συγκεκριμένο άρθρο είναι κατασκευασμένο.

Κατρούγκαλος: Το άρθρο είναι κατασκευασμένο

Στην συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός ρωτήθηκε αν ισχύει η πληροφορία πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, του τηλεφώνησε χθες, Σάββατο και του ζήτησε να λύσει το θέμα άμεσα. Ο κύριος Κατρούγκαλος απάντησε πως δεν μπορεί να αποκαλύψει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνομιλεί με το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο αρκέστηκε να πει πως “δεν χρειαζόμουν το τηλεφώνημα του Τσίπρα για να λύσω μία υπόθεση που αφορά στην τιμή και την υπόληψή μου”.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε όσα είπε και νωρίτερα στο mega περί συμβολαίων που εκτελεί το Βήμα.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είναι οι συντάκτες του συμβολαίου διαπλοκής εναντίον τόσο του ίδιου, όσο και της κυβέρνησης.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Για «τέσσερα ψέματα και μία αλήθεια» κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει από δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», το οποίο υποστηρίζει πρωτοσέλιδα ότι υπάρχει «Σκάνδαλο Κατρούγκαλου» καθώς «υποσχόταν διορισμούς με προμήθεια 12%».

Συγκεκριμένα, σε σημείωμα άτυπης ενημέρωσης, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν:

«Ψέμα 1ον 
Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η «υπόθεση Κατρούγκαλου ξεκινά το πρωί της 26ης Ιανουαρίου που ανακοινώνονται τα εκλογικά αποτελέσματα βάσει των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα και ο κ. Κατρούγκαλος εξελέγη βουλευτής». Ποτέ δεν εκλέχθηκε βουλευτής ο κ. Κατρούγκαλος γιατί ποτέ δεν ήταν υποψήφιος. Είναι γνωστό σε όλους ότι ο κ. Κατρούγκαλος εκλέχθηκε Ευρωβουλευτής στις 25 Μαΐου 2014 και παραιτήθηκε από Ευρωβουλευτής όταν έγινε Υπουργός.
Ψέμα 2ον
Το ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι ο Υπουργός «στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη ως βουλευτής (το 1ο ψέμα συνεχίζεται) ο κ. Κατρούγκαλος «ανακοινώνει ότι η νέα κυβέρνηση θα επαναπροσλάβει τους υπαλλήλους που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα». Γι’ αυτό, συνεχίζει το ρεπορτάζ, «στις 26 και 27 Ιανουαρίου ένας μεγάλος αριθμός ιδιωτικών συμφωνητικών κατατίθεται σε δικηγορικούς συλλόγους της χώρας και σε ΔΟΥ από υπαλλήλους του Δημοσίου που έχουν απολυθεί ή έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα για να έχουν την εγκυρότητα επίσημου φορέα».
Η πραγματικότητα βέβαια είναι τελείως διαφορετική. Ο κ. Γ. Κατρούγκαλος βγήκε στο Mega στις 27 Ιανουαρίου το βράδυ (κεντρικό δελτίο), ημέρα που ανακοινώθηκε και η νέα κυβέρνηση (μεσημέρι 27 Ιανουαρίου).
Τα ερωτήματα που δημιουργεί είναι πώς οι χιλιάδες απολυμένοι γνώριζαν από το πρωί της 26ης και το πρωί της 27ης ότι θα γινόταν Αναπληρωτής Υπουργός και έσπευσαν να συμφωνήσουν και να υπογράψουν ιδιωτικά συμφωνητικά με τον Γ. Κατρούγκαλο και στη συνέχεια να τα καταθέσουν σε δικηγορικούς συλλόγους και ΔΟΥ! Ακόμα πώς έκαναν συμφωνία με την εταιρεία δικηγόρων «Παπακωνσταντίνου-Κατρούγκαλος-Χλέπας και Συνεργάτες» όταν ο Γ. Κατρούγκαλος συμμετείχε στην εταιρεία αυτή έως τις 23/06/2014 (από 17.03.2002) καθώς αποχώρησε με την εκλογή του ως ευρωβουλευτής; [Πιστοποιητικό Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αποχώρησε στις 23/6/2014]
Ο Υπουργός δήλωσε, άλλωστε, ότι έστω και ένα τέτοιο εργολαβικό αυτής της περιόδου να του παρουσιαστεί αμέσως θα παραιτηθεί. Δεν μπορεί η εφημερίδα να παρουσιάσει ένα από αυτά;

Ψέμα 3ον 
Το Βήμα υποστηρίζει ότι ο Γ. Κατρούγκαλος είχε υπογράψει «ιδιωτικά συμφωνητικά με υπαλλήλους που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα (…) διασφαλίζοντας προμήθεια 12% επί των ακαθάριστων ποσών». Ο Γ. Κατρούγκαλος δεν υπέγραψε ποτέ τέτοια συμφωνητικά από την ημερομηνία που εκλέχθηκε Ευρωβουλευτής. Είχε υπογράψει με την εταιρεία πριν τις Ευρωεκλογές μόνο με τους σχολικούς φύλακες (όχι όλους, περίπου 20 άτομα) και η συμφωνία προέβλεπε ότι θα καταβάλουν στο δικηγορικό γραφείο το μισό μισθό τους. Ποσό που συνολικά αντιστοιχεί με τον μισθό ενός μήνα για έναν Ευρωβουλευτή, θέση από την οποία παραιτήθηκε ο κ. Γ. Κατρούγκαλος. Να σημειώσουμε ακόμα -κάτι που το ρεπορτάζ δεν διευκρινίζει, πιστεύουμε όχι σκόπιμα. Ότι οι απολυμένοι ή σε διαθεσιμότητα δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα έδιναν ούτε 1 ευρώ στο δικηγορικό γραφείο αν η επιστροφή τους γινόταν μέσω νόμου. Δηλαδή μόνο αν κέρδιζαν δικαστικά την υπόθεση θα έδιναν αμοιβή στο δικηγορικό γραφείο! Το βασικό επιχείρημα του δημοσιεύματος ότι ο κ. Γ. Κατρούγκαλος θα τους επαναπροσλάμβανε για να πάρει την προμήθεια, δηλαδή 12%, καταρρίπτεται.

Ψέμα 4ον 
Το έγγραφο που παρουσιάστηκε ως η μεγάλη αποκάλυψη του Βήματος αφορά την περίπτωση ενός εργαζομένου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας ο οποίος είχε μισθολογική διαφορά με την εταιρεία στην οποία εργάζεται! Καμία σχέση δηλαδή με απολυμένους ή σε διαθεσιμότητα δημοσίους υπαλλήλους. Αφορά μισθολογική διαφορά ενός εργαζόμενου.
Η σύμβαση του ενός εργαζομένου έγινε από την εταιρεία «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες, Δικηγορική Εταιρεία» που ίδρυσε ο Αναπληρωτής Υπουργός από 25/07/2014 και διαλύθηκε όταν ο κ. Γ. Κατρούγκαλος μπήκε σε αναστολή την 27/01/2015 μόλις, δηλαδή, ορίστηκε Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Και μία αλήθεια
Σημειώνεται ότι ο κ. Γ. Κατρούγκαλος σε δήλωσή του είχε τονίσει ότι «για να μην υπάρχει ούτε σκιά ηθικής αμφιβολίας ως προς το ότι μπορεί να επιφύλασσα ιδιαίτερη μεταχείριση στους πρώην εντολείς μου διαθέσιμους υπαλλήλους, αμέσως μετά την ανάληψη των υπουργικών μου καθηκόντων κάλεσα σε ανοικτή εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης όλους τους διαθέσιμους ή απολυμένους, για να τους ανακοινώσω τον προγραμματισμό της επαναφοράς τους. Τους δήλωσα δε, ενώπιον και των δημοσιογράφων, ότι, ακριβώς λόγω προηγούμενης δικηγορικής μου εμπλοκής επέλεξα την δημόσια, ανοικτή συζήτηση και δεν θα είχα προσωπικά καμιά ιδιαίτερη συνάντηση με οποιαδήποτε ομάδα από αυτούς. Ούτε στο τηλέφωνο δεν μίλησα με τους πρώην εντολείς μου έκτοτε, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς που δεν καταλάβαιναν το λόγο να δυσαρεστηθούν. Αυτό το τήρησα ευλαβικά μέχρι και τη θέση σε διαβούλευση του σχετικού νομοσχεδίου».

Το έγγραφο που ανέβασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Facebook

 

 

Μόλις είδε το φως της δημοσιότητας ένα μέρος του δημοσιεύματος, προκλήθηκε πολιτική θύελλα, με την αντιπολίτευση να ζητά είτε την παραίτηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης είτε την αποπομπή του από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Αμέσως μετά την επικοινωνία με το πρωθυπουργικό περιβάλλον, ο Γιώργος Κατρούγκαλος μέσω twitter ανακοίνωσε  συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο στις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου. Κι εκεί πέρασε στην αντεπίθεση και προσπάθησε να κάνει αυτό που του είχε ζητήσει επί της ουσίας ο πρωθυπουργός: να δώσει εξηγήσεις, να πείσει και να κλείσει το θέμα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μίλησε για «πρωτοφανές» γεγονός, για προβοκάτσια και πλαστογραφία.

Ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι το ιδιωτικό συμφωνητικό που παρουσιάζει Το Βήμα αφορά μισθολογική διαφορά δημοσίου υπαλλήλου χωρίς πολιτικό βάρος. Επεσήμανε ότι όλες οι σχετικές αγωγές υπαλλήλων που απολύθηκαν από το Δημόσιο ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα είχαν ασκηθεί από το 2013 και το 2014 και πρόσθεσε πως εάν είχε κάνει κάτι τέτοιο όχι μόνο θα έπρεπε να παραιτηθεί αλλά να φύγει από τη χώρα ή να αυτοκτονήσει.

«Πιστεύω ότι κανένα τέτοιο έγγραφο δεν έχει κατατεθεί το 2015 ούτε από άλλο δικηγορικό γραφείο. Ωστόσο αν μου φέρουν έστω και ένα που να αφορά τις ημερομηνίες 26 και 27 Ιανουαρίου, που αναφέρει το δημοσίευμα, υπογεγραμμένο από μένα ή άλλο συνεργάτη μου τότε θα παραιτηθώ», επεσήμανε.

Ο κ. Κατρούγκαλος συνέχισε λέγοντας ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας είναι τελείως ανυπόστατο και το χαρακτήρισε συλλεκτικό κομμάτι κιτρινισμού, ψεύδους και συκοφαντίας.

Πηγή:iefimerida.gr/newsIt.gr

Φωτογραφία πρώτης σελίδας:Eyrokinissi- Χρήστος Μπόνης