Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μέρκελ – Τσίπρα – Από λεπτό σε λεπτό η συνέντευξη Τύπου

Δεκτός με κάθε επισημότητα έγινε ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Μετά το κρίσιμο ραντεβού θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου και δείπνο εργασίας.

Το αεροπλάνο του κ. Τσίπρα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Τέγκελ περίπου μιάμιση ώρα πριν από το ραντεβού του με την καγκελάριο και ο έλληνας πρωθυπουργός κατευθύνθηκε στο ξενοδοχείο του πριν μεταβεί στην καγκελαρία για τη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Έξω από την καγκελαρία πραγματοποιείται συγκέντρωση υπέρ της στήριξης των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούν πλακάτ με συνθήματα όπως «Η Γερμανία αγαπά την Ελλάδα».

15 φωτογραφίες

Τη συγκέντρωση στηρίζει το κόμμα της Αριστεράς, Die Linke.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας τόνισε, νωρίτερα, ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται λύσεις από τη συνάντηση των δύο ηγετών.

Στις 19:15 (ώρα Ελλάδος) οι δύο ηγέτες θα δώσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Στις 20:00 θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας, στο οποίο εκτός από τους δύο ηγέτες θα πάρουν μέρος και πέντε συνεργάτες από κάθε πλευρά.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει στην γερμανία καγκελάριο τουλάχιστον ένα προσχέδιο των μεταρρυθμίσεων που προτίθεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Newsroom ΔΟΛ
http://www.bundesregierung.de/Webs/Breg/DE/Mediathek/Einstieg/mediathek_einstieg_livestream_node.html?cat=livestream