Ένας νεκρός από έκρηξη στο Highspeed 5 – Φόβοι μην επεκταθεί η φωτιά στο εσωτερικό του πλοίου

– 40 χρονών ο νεκρός από την έκρηξη που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο πλοίο Highspeed 5- Βρίσκεται στην επισκευαστική ζώνη της Δραπετσώνας – Καίγεται το άνω κατάστρωμα και οι πυκνοί καπνοί που έχουν σκεπάσει τον ουρανό του Πειραιά δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών- Λίγο πριν την έκρηξη γίνονταν εργασίες με βαρεού τύπου οξυγονοκόλληση- Αγωνία μην επεκταθεί η φωτιά στο εσωτερικό του πλοίου

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Έκρηξη σημειώθηκε στο πλοίο Highspeed 5, που βρίσκεται στην επισκευαστική ζώνη της Δραπετσώνας. Πριν από λίγο βρέθηκε ένας νεκρός στο άνω κατάστρωμα του πλοίου, που έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Ο νεκρός ήταν μέλος του πληρώματος, ηλικίας 40 ετών.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 30 πυροσβέστες, 10 οχήματα της πυροσβεστικής και ένα πυροσβεστικό πλοιάριο, ενώ στο σημείο βρίσκονται και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε εξωτερικά του πλοίου, από την πλώρη, κατά τη διάρκεια εργασιών με βαρεού τύπου οξυγονοκόλληση. Ακολούθησε έκρηξη και εκδήλωση μεγάλης φωτιάς και η πυροσβεστική καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να μην επεκταθεί στο εσωτερικό του πλοίου.

Την ώρα της έκρηξης στο πλοίο βρίσκονταν συνεργεία της επισκευαστικής ζώνης και επιχειρείται η καταμέτρηση των μελών τους, κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Νωρίτετα, ο πρόεδρος του συνδικάτου Mετάλλων Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, είχε μιλήσει στο newsit για έναν αγνοούμενο ναυτεργάτη και περιγράφοντας τις συνθήκες που επικρατούν στο σημείο, είχε πει πως είναι τέτοιο το μέγεθος της φωτιάς που οι πυροσβέστες δεν μπορούν να πλησιάσουν στο πλοίο.

Από την πλευρά της πυροσβεστικής, δεν υπάρχει πληροφόρηση για αγνοούμενους, εγκλωβισμένους ή τραυματίες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ, ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ