Πολλά τα ερωτήματα για την πολύνεκρη τραγωδία στις Άλπεις. Καμία ελπίδα για επιζώντες

– ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ – ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ

– Παράθυρο ακόμα και για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης από τον Γάλλο πρωθυπουργό!

– Αντίθετη άποψη έχει ο Λευκός Οίκος σύμφωνα με το Fox

– Τα μεγαλύτερα κομμάτια από τα συντρίμμια είναι στο μέγεθος αυτοκινήτου

– Δεκαέξι 15χρονα παιδιά από σχολείο της Γερμανίας ανάμεσα στους νεκρούς αλλά και δυο βρέφη

– Το αεροπλάνο τύπου Airbus A320 συνετρίβη στη Νότια Γαλλία με 150 επιβαίνοντες – Συνετρίβη σε υψόμετρο 1.500 μέτρων!

– Το Airbus της Germanwings έπεφτε 5.000 πόδια το λεπτό!

– Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την Βαρκελώνη με προορισμό το Ντίσελντορφ

– Ανήκε στην εταιρεία Germanwings, θυγατρική της Lufthansa

– Ισπανοί, Τούρκοι και Γερμανοί μεταξύ των επιβατών

– Εθνικό πένθος στη Γερμανία

——————————————————————————————————————————————————————————–

Οι γαλλικές αρχές το είπαν ξεκάθαρα και μάλιστα δια του πρωθυπουργού της χώρας, Μανουέλ Βαλς. «Σε αυτό το στάδιο δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο» σχετικά με τα αίτια της συντριβής, δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός αναφερόμενος στην συντριβή σήμερα στις νότιες γαλλικές Άλπεις ενός Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ!
Το αεροπλάνο εκτελούσε την πτήση Βαρκελώνη-Ντίσελντορφ, σύμφωνα με το Παρίσι, σε μια από τις χειρότερες αεροπορικές τραγωδίες που έχει σημειωθεί στη Γαλλία.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας επεσήμανε ότι ένα ελικόπτερο κατάφερε να προσγειωθεί στο σημείο της τραγωδίας και «επιβεβαίωσε ότι δυστυχώς δεν υπάρχουν επιζώντες».

Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε πει ότι μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται Ισπανοί, Γερμανοί και «χωρίς αμφιβολία» Τούρκοι. Σύμφωνα με τη Germanwings, 67 Γερμανοί επέβαιναν στο αεροπλάνο, ανάμεσά τους 16 μαθητές, αλλά και δύο βρέφη.

«Δεν υπάρχει ανάγκη για τη διεξαγωγή επιχείρησης διάσωσης, είναι όλοι νεκροί», δήλωσε ένας χωροφύλακας από το Βερνέ, το οποίο είναι μερικά χιλιόμετρα από το σημείο της συντριβής, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ FRANCE24

Ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Ζαν-Πολ Μπλουά επεσήμανε ότι: «θα χρειαστούν ημέρες για να περισυλλεχθούν τα θύματα και στη συνέχεια τα συντρίμμια», καθώς η πρόσβαση στην ορεινή αυτή περιοχή είναι δύσκολη.

«Η υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισε να δηλώσει ότι το αεροπλάνο βρίσκεται σε κίνδυνο επειδή δεν είχε καμία επαφή με το πλήρωμά του», ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας. Αυτό έγινε στις 10:30 (τοπική ώρα, 11:30 ώρα Ελλάδας) όταν πετούσε κοντά στη μικρή, γαλλική πόλη Μπαρσελονέτ.

Στο μεταξύ η περίμετρος όπου συνετρίβη το αεροπλάνο έχει ήδη αποκλειστεί «για να ξεκινήσει η έρευνα».

Το αεροπλάνο κατέπεσε σε μια χιονισμένη, ορεινή περιοχή, στη οποία δεν έχουν πρόσβαση οχήματα, η οποία περιστοιχίζεται από βουνά με υψόμετρο 2.000 μέτρων. Τα συντρίμμια του Airbus εντοπίστηκαν από το πλήρωμα του ελικοπτέρου που έκταση στην περιοχή και είναι διάσπαρτα σε μια έκταση πολλών τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Δεν ήταν κακός ο καιρός την ώρα της συντριβής

Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Μεταφορών Αλέν Βινταλί, «οι μετεωρολογικές συνθήκες δεν ήταν ιδιαίτερα κακές» τη στιγμή του δυστυχήματος.

Μέσα στην ημέρα, όμως, οι μετεωρολογικές συνθήκες επιδεινώθηκαν, γεγονός που ενδέχεται να επιβραδύνει τις προσπάθειες των ερευνητών, των πυροσβεστών και των χωροφυλάκων που έχουν σταλεί στο σημείο. Από αέρος, πολλά ελικόπτερα πετούν πάνω από το σημείο της συντριβής, όπως και πολεμικά αεροσκάφη.

«Πρόκειται για μια τραγωδία, μια νέα αεροπορική τραγωδία, θα μάθουμε όλες τις αιτίες και θα ενημερώσουμε φυσικά» τις ισπανικές και τις γερμανικές αρχές καθώς τις οικογένειες των θυμάτων, υπογράμμισε ο Ολάντ, ενώ η γαλλική Εθνοσυνέλευση τήρησε ενός λεπτού σιγή.

Τι λέει η εταιρεία

Η εταιρεία Germanwings ανακοίνωσε ότι το Airbus A320 που συνετρίβη στις νότιες γαλλικές Άλπεις σήμερα άρχισε να κατεβαίνει ένα λεπτό αφού έφτασε στο ύψος πορείας και συνέχισε να χάνει ύψος επί οκτώ λεπτά.

«Η επαφή του αεροπλάνου με τα γαλλικά ραντάρ και τους Γάλλους ελεγκτές κυκλοφορίας χάθηκε στις 10:53 π.μ. σε ένα ύψος περίπου 6.000 ποδών. Στη συνέχεια το αεροπλάνο συνετρίβη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας Germanwings Τόμας Βίνκελμαν στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Κολωνία.

Χθες είχε γίνει έλεγχος στο αεροπλάνο

Ο Βίνκελμαν πρόσθεσε ότι η τακτική συντήρηση του αεροπλάνου, το οποίο παραδόθηκε στη Lufthansa το 1991, έγινε από την εταιρεία Lufthansa Technik χθες Δευτέρα. Ο ίδιος επεσήμανε ότι το Airbus A320 υποβλήθηκε σε εκτεταμένους τεχνικούς ελέγχους το καλοκαίρι του 2013.

«Ένας έλεγχος τύπου C, δηλαδή μια εκτεταμένη επιθεώρηση, πραγματοποιήθηκε όπως προβλεπόταν το καλοκαίρι του 2013», εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa.

Έμπειρος ο πιλότος

Εξάλλου ο πιλότος του αεροπλάνου είχε «περισσότερα από δέκα χρόνια» εμπειρίας και «περισσότερες από 6.000 ώρες πτήσης» στο ενεργητικό του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο διευθύνων σύμβουλος είπε ότι μια ομάδα που αποτελείται από εμπειρογνώμονες της Lufthansa, της Airbus και της Germanwings κατευθύνεται προς το σημείο της συντριβής και υπογράμμισε ότι θα εξακριβώσει το συντομότερο δυνατό τα αίτια του δυστυχήματος.

Αβάσταχτος ο πόνος των συγγενών REUTERS
Αβάσταχτος ο πόνος των συγγενών REUTERS

Ο Βίνκελμαν επεσήμανε ότι το αεροπλάνο, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη-Ντίσελντορφ με συνολικά 150 επιβαίνοντες, μετέφερε 67 Γερμανούς, σύμφωνα με τις πρώτες διαθέσιμες πληροφορίες.

Διευκρίνισε όμως ότι ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αλλάξει, ενώ υπογράμμισε ότι δεν είναι προς το παρόν να δώσει πληροφορίες για την εθνικότητα άλλων επιβατών, όμως «θα το ξεκαθαρίσουμε το συντομότερο δυνατό».

Ο Βίνκελμαν εξήγησε ότι στις κρατήσεις των εισιτηρίων εμφανίζονται μόνο τα ονόματα και οι ημερομηνίες γέννησης των επιβατών, ενώ τα διαβατήριά τους δεν ελέγχθηκαν στην Ισπανία, καθώς επρόκειτο για μια πτήση εντός του χώρου Σένγκεν.

Τέλος, μεταξύ των 144 επιβατών ήταν και δύο βρέφη, επεσήμανε ο Βίνκελμαν.

Newsit,gr