Στάση στις φυλακές Κορυδαλλού, κρατούμενοι αρνούνται να μπουν στα κελιά τους

Αθήνα

Αγνωστος αριθμός κρατουμένων και από τις πέντε πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλού αρνούνται να μπουν στα κελιά τους το βράδυ του Σαββάτου ζητώντας, με μηνυμά τους στο Indymedia, την αποφυλάκιση της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου, Αθηνάς, και της συντρόφου τους ενός εκ των δύο.

Η Αθηνά Τσάκαλου είχε συλληφθεί πριν από 20 ημέρες και ήδη ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας έχει προτείνει την αποφυλάκισή της.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κατάσταση στις φυλακές είναι ελεγχόμενη και μέχρι στιγμής δεν έχει ζητηθεί η συνδρομή της αστυνομίας.

Στην ανακοίνωσή τους οι κρατούμενοι που αρνούνται να μπουν στα κελιά τους αναφέρουν:

«Η υπομονή μας εξαντλήθηκε, στο πρόσωπο της συγκεκριμένης μάνας βλέπουμε τη δίκη μας μάνα και στο πρόσωπο της συζύγου βλέπουμε τη δική μας σύζυγο. Από σήμερα Σάββατο 28/03 αρνούμαστε να μπούμε στα κελιά μας το βράδυ και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Όσοι παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά θα τα βρουν μπροστά τους και το δίκιο θα είναι με το μέρος μας. Αν πάθει κάτι κάποιος απεργός πείνας, οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.

» Εμείς οι κρατούμενοι των φυλακών Κορύδαλλου αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας μπροστά στον παραλογισμό και την αδικία που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας.

 

» Εδώ και σχεδόν ένα μήνα το δικαστικό συμβούλιο που εξετάζει την αποφυλάκιση μιας 60χρονης μάνας και της γυναίκας του συγκρατούμενού μας Γ. Τσάκαλου επιδεικτικά κωφεύει παίζοντας με τη ζωή και την υγεία των απεργών πείνας και την ίδια τακτική ακολουθεί και το Υπ. Δικαιοσύνης που παρατείνει την ψήφιση του νομοσχεδίου εξαντλώντας τους συγκρατούμενους απεργούς πείνας, τα αιτήματα των οποίων αφορούν όλους τους κρατούμενους και πρέπει να δικαιωθούν.

» Εδώ δεν τίθεται θέμα συμπαράστασης, εδώ το πρόβλημα είναι όλων των κρατουμένων που έχουν μια γυναίκα και μια μάνα να τους επισκέπτεται στη φυλακή.

» Είναι φασιστικό και ανέντιμο η αστυνομία και οι δικαστές να εκδικούνται τους συγγενείς των κρατουμένων επειδή έχουν πρόβλημα μαζί τους.

» Δε θα ανεχτούμε να πληρώνουν οι οικογένειες μας για τις δικές μας επιλογές. Αρκετά ταλαιπωρούνται με το πόνο τους.

» Η υπομονή μας εξαντλήθηκε, στο πρόσωπο της συγκεκριμένης μάνας βλέπουμε τη δίκη μας μάνα και στο πρόσωπο της συζύγου βλέπουμε τη δική μας σύζυγο.

» Από σήμερα Σάββατο 28/03 αρνούμαστε να μπούμε στα κελιά μας το βράδυ και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

» Όσοι παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά θα τα βρουν μπροστά τους και το δίκιο θα είναι με το μέρος μας.

» Αν πάθει κάτι κάποιος απεργός πείνας οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.

» Ό,τι είναι να γίνει ας γίνει!

» Νίκη στον αγώνα όλων των παεργών πείνας. Αμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

» Οι κρατούμενοι από τη φυλακή Κορυδαλλού.»

Newsroom ΔΟΛ