Τουρκία: Νεκρός και ο Εισαγγελέας-όμηρος

Νεκροί έπεσαν οι δράστες της απαγωγής του Τούρκου εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίν Κιράζ, στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας, ενώ παρά τις προσπάθειες των γιατρών και ο εισαγγελέας υπέκυψε στα τραύματά του.

Υπέκυψε στα τραύματά του και ο εισαγγελέας που κρατούσαν όμηρο επί ώρες μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), τα οποία είναι νεκρά μετά την επιχείρηση της αστυνομίας.

Τον θάνατο του εισαγγελέα ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω του επίσημου λογαριασμού του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Τον θάνατο του εισαγγελέα Μεμέτ Σελίμ Κιράζ επιβεβαίωσαν γιατροί. Ο εισαγγελέας «ήταν τραυματισμένος βαριά όταν διακομίστηκε (στο νοσοκομείο)… τον χάσαμε παρ’ όλες τις προσπάθειές μας», ανέφεραν σε μια συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά.

Λίγο μετά τις 20:30 αναρτήθηκε στο Twitter βίντεο, στο οποίο ακούγονται πυροβολισμοί στο δικαστικό μέγαρο και ένα  ασθενοφόρο απομακρύνθηκε με ταχύτητα από το σημείο. Η πληροφορία αυτή ερμηνεύτηκε ως έναρξη της αστυνομικής επιχείρησης.