Τουλάχιστον 70 οι νεκροί της ένοπλης επίθεσης στο Πανεπιστήμιο της Κένυας

Ναϊρόμπι, Κένυα
Νέος απολογισμός του υπουργείου Εσωτερικών της Κένυας αυξάνει κατακόρυφα τον αριθμό των νεκρών από την ένοπλη επίθεση της Αλ Σαμπάμπ στο Πανεπιστήμιο στην Γκαρίσα της Κένυας.

Τουλάχιστον 70 είναι οι νεκροί και 79 οι τραυματίες, σύμφωνα με τον υπουργό Γιόζεφ Νκαϊσέρι, προσθέτοντας ότι η «πολιορκία έχει σχεδόν τελειώσει».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών της Κένυας αναφέρει ότι το 90% της απειλής έχει εξαλειφθεί και τόνισε ότι έχουν σκοτωθεί τέσσερις από τους ενόπλους. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει πόσοι είναι οι ένοπλοι.

Από τους 815 φοιτητές της σχολής έχουν καταμετρηθεί οι 500, γεγονός που δημιουργεί φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 15 νεκρούς, 65 τραυματίες.

Οι ένοπλοι της Αλ Σαμπάμπ εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο τα ξημερώματα της Πέμπτης (τοπική ώρα) και ξεχώρισαν τους φοιτητές, αφήνοντας ελεύθερους τους μουσουλμάνους και κρατώντας ομήρους τους χριστιανούς.

Δυνάμεις ασφαλείας περικύκλωσαν το κτίριο και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών για αρκετές ώρες.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η Αλ Σαμπάμπ. Οι περιοχές της χώρας που συνορεύουν με τη Σομαλία είναι περισσότερο εκτεθειμένες σε επιθέσεις της ισλαμιστικής Σεμπάμπ.

Η Κένυα ανακοίνωσε ότι θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας από το σούρουπο ως την αυγή (από τις 18:30 το απόγευμα έως τις 06:30 το πρωί – τοπική ώρα) σε τέσσερις περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία, ανάμεσά τους και στην Γκαρίσα.

Newsroom ΔΟΛ