Συλλήψεις, ανακρίσεις και προκαταρκτική εξέταση για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη- Το Υπουργείο εξετάζει τροπολογία

Ενώ συνελήφθησαν και ανακρίνονται τέσσερις υπάλληλοι του Δρομοκαΐτειου για την απόδραση της Βικυς Σταμάτη,  η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάμανη  διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε για τις συνθήκες απόδρασης.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις εκ μέρους των υπευθύνων για τη φύλαξη της κρατούμενης, είτε από άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Επίσης η Εισαγγελέας ζητεί να εξεταστούν μάρτυρες, να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις και να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα της έρευνας με αιτιολογημένο πόρισμα.

Τέλος, κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα για τις συνθήκες απόδρασης της Βίκυ Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο διατάχθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργού Νίκου Παρασκευόπουλου.

Κατά τα λοιπά, όπως αποκαλύπτεται, το λουκέτο δεν ήταν κλειδωμένο και ήταν εξωτερικά της μπαλκονόπορτας! Μοιραία, οι αρχές οδηγούνται στο συμπέρασμα πως ίσως η Βίκυ Σταμάτη να είχε συνεργό στην απόδραση και εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο αυτός να είναι ένας από τους τρόφιμους του ψυχιατρείου.
Εξετάζεται επίσης και ένας πρώην τρόφιμος του ψυχιατρείου, ο οποίος βγήκε από το νοσοκομείο πριν από μερικές μέρες και με την οποίο η Σταμάτη έκανε παρέα. Η αστυνομία τον αναζήτησε στο σπίτι του για να μάθει αν ξέρει κάτι για την εξαφάνισή της.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει τo in.gr, Τροπολογία – «απάντηση» στην ποινική μεταχείριση της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυς Σταμάτη, εξετάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Με ανακοίνωσή του, ο υπουργός κ. Νίκος Παρασκευόπουλος τονίζει ότι «εξετάζεται σοβαρά η υποβολή τροπολογίας  με περιεχόμενο τον κατ’ οίκον περιορισμό σε συγκατηγορούμενους συζύγους, συμβίους ή συγγενείς εξ αίματος έως δεύτερου βαθμού, εφόσον η αποδιδόμενη πράξη οφείλεται σε σύγκρουση καθηκόντων εξαιτίας της σχέσης αυτής».

Ο υπουργός απευθύνει επίσης «προσωπική έκκληση σε όλους μας για πρόταξη της ζωής ως υπέρτατης αξίας».

Σημειώνεται ότι η τροπολογία θα ενταχθεί το νομοσχέδιο «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ’ τύπου και άλλες διατάξεις» που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή.