ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: “για μια χούφτα Ευρώ”…

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Κάποιοι έρωτες δεν κρύβονται! Δεν τους αφήνει η …χαρά!  Είναι μεγάλοι! Είναι σφοδροί!  Παράδειγμα το ταξίδι Βαρουφάκη στην Ουάσιγκτον και, μάλιστα,  ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών,  να συναντάται με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κ. Λαγκάρντ !

Θα δώσουν το φιλί της …Αγάπης!

Μπας και κάνουμε σκάντζα την «παραλίγο χρεωκοπία», που λέει και ο Βενιζέλος…

Ξέρω, ξέρω,  τον στέλνει, λένε, ο Τσίπρας στην «φωλιά του Κούκου»  για  να ζητήσει το «ξεμπλοκάρισμα» της διαπραγμάτευσης.  Άσχετο το ότι το ΔΝΤ είναι η μία από τις τρεις συνιστώσες της “καταραμένης” για  το ΣΥΡΙΖΑ …τρόικας!

Εκεί φτάσαμε! Θυσιάζουμε το Βαρουφάκη μας  για «μια χούφτα Ευρώ»!..

‘Άσχετο το ότι και ο ίδιος σπεύδει και μάλιστα μετά χαράς για να βγει επιτέλους από την ανυπόφορη αφάνεια στην οποία τον υποχρέωσαν τόσες βδομάδες τώρα!

Τόσες μέρες, τόσες ώρες δίχως μία έστω συνέντευξη! Χωρίς ούτε ένα «πέρασμα» από κάποιο στούντιο, έστω και στιγμιαία, βρε παιδί μου!  Πώς να αντέξει ο δόλιος;  Ψάχνει κι αυτός τη δική του Ανάσταση! Έστω και στην Ουάσιγκτον!

Έστω και με την Λαγκάρντ!

Όπως και η Κυβέρνηση. Όπως και η οικονομία. Όπως και όλοι μας!.. Πόσο προφητικός ήτανε ο Διογένης! Με το …φανάρι!

Ο άλλος, ο Αλέξης,  σπεύδει Μεγάλη Τετάρτη στη Μόσχα! Πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ πατούσε σε δύο βάρκες! Γι αυτό δεν τα βρήκε ποτέ με το μονόχνοτο ΚΚΕ!  Τώρα «πατάει» και σε δύο Μεγαλο- Εβδομάδες! Είναι αυτό που λέει και με τον Αστυφύλαξ και με τον Χωροφύλαξ!

Άλλος ζητάει συνεκμετάλλευση με τις ΗΠΑ στο Αιγαίο και άλλος με τους Ρώσους! Κι αν πουν και οι δύο «ναι»; Ε, αυτό καημός μεγάλος δεν θα είναι.  Σκέφτεστε, όμως, να πουν και οι δύο «όχι»;

Θα χάσουμε τις …βάρκες, θα πέσουμε στη θάλασσα!.. Και δεν θα ‘χουμε και σωσίβιο!

Διογένη, σπεύσε και …φώτισε!

Στην Αμερική όταν κάποιος δεν καταλαβαίνει τι του λένε, λέει: «Αυτά είναι ελληνικά».  Εμείς λέμε: «Αυτά είναι κινέζικα»!

Και καλά, «Ελλάς- Γαλλία συμμαχία» κάνει ρίμα. «Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα» μπορεί να μην κάνει ρίμα, φτιάχνει, όμως, κλίμα!

Το άλλο, «από τη Μόσχα με αγάπη» το ζήσαμε τουλάχιστον στην μεγάλη οθόνη…

Αλλά εκείνο το «Ελλάδα – Πεκίνο»;  Μου μοιάζει με κινέζικο κρύο …φαΐ!

Το τρώτε;

Για μια χούφτα Ευρώ;