Καμμένος: Μακάρι να πουν ναι οι Αμερικανοί για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο

Η πρότασή του για συνεκμετάλλευση των πετρελαίου και φυσικού αερίου του Αιγαίου με τις ΗΠΑ προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος επιμένει σ΄ αυτή κι εύχεται η αμερικανική απάντηση να είναι θετική.

Σε συνέντευξη του στη Real News υπενθυμίζει ότι αυτή τη πρόταση την έχει κάνει δημόσια εδώ και δύο χρόνια και υπάρχει και στο πρόγραμμα των ΑΝΕΛ.

“Η συνεκμετάλλευση είναι κάτι το οποίο είναι διεθνής πρακτική. Μακάρι να είχαμε την δυνατότητα να εκμεταλλευθούμε με δικά μας μέσα το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Άρα η λύση είναι ή να νοικιάσουμε ή να πουλήσουμε τα οικόπεδα ή να τα συνεκμεταλλευθούμε.

Μακάρι να δέχονταν οι Αμερικανοί ή άλλοι να συνεκμεταλλευτούμε το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο…Τώρα το ποσοστό συνεκμετάλλευσης θα το δούμε ανάλογα με τα διεθνή πρότυπα. Στη διεθνή πρακτική κυμαίνεται από 80-20 σε 70-30,θα το δούμε και αυτό”.

Ο ΥΕΘΑ παραδέχεται ότι έθεσε το θέμα στην επίσκεψή του στις ΗΠΑ . Πιθανότατα θα το ξαναθέσει και στην επίσκεψη που θα κάνει στις 21 Μαίου για να συναντηθεί με τον αμερικανό ομόλογό του Α.Κάρτερ.

πηγή:onalert.gr