Χειροποίητα σαπούνια ελαιολάδου 4ης γενιάς

Ο 29χρονος Ανανίας Καραχανίδης φτιάχνει τα δικά του χειροποίητα σαπούνια έχοντας πίσω του μια οικογενειακή επιχειρηματική παράδοση που ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του ΄30, όταν ο προπάτορας κατέφθασε από τον Καύκασο στη Σπάρτη και ασχολήθηκε με το εμπόριο ελαιολάδου

Μη σας ξεγελά το επίθετο. Ο 29χρονος Ανανίας Καραχανίδης είναι Σπαρτιάτης. Η τέταρτη γενιά μιας οικογένειας που ρίζωσε για τα καλά στη λακωνική γη προερχόμενη από τον Καύκασο. Ο προπάππους και συνονόματος, που συνήθιζε να λέει ότι «είναι ευλογημένη ετούτη η γη» μιλώντας για την πλούσια και εύφορη γη που βρήκε ερχόμενος το 1930 πρόσφυγας κυνηγημένος από τον μακρινό Καύκασο. Και αυτήν τη γη ούτε εκείνος ούτε οι απόγονοι του την εγκατέλειψαν. Τη δούλεψαν, εμπιστεύθηκαν τους καρπούς της και εκείνη τους αντάμειψε πλουσιοπάροχα. Ο προπάππους Ανανίας ασχολήθηκε με μεγάλη επιτυχία με το εμπόριο ελαιόλαδου μέσω της εταιρείας Ανανίας Α.Ε..

Σήμερα, σχεδόν ένα αιώνα μετά, ο δισέγγονος–εκπρόσωπος της 4ης γενιάς, συνεχίζει την επιτυχημένη οικογενειακή παράδοση επιχειρώντας μια ανανέωση σε μεθόδους, συστήματα, προϊόντα και υπηρεσίες. Όλα όμως έχουν σχέση, και πολύ περισσότερο σαν βάση, το ελαιόλαδο, που συνοδεύει όλα τα βήματα στον εκσυγχρονισμό της οικογενειακής επιχειρηματικής δραστηριότητας. Οχημα αυτής της παράδοσης, που διεκδικεί τη συνέχεια μέσα από την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό, είναι μια νέα εταιρεία, η Sparta Goods.

Ο δικός μας Ανανίας, ο δισέγγονος του προπάτορα της οικογενειακής επιχείρησης, έβαλε μπροστά δημιουργώντας μια νέα σειρά προϊόντων ελαιολάδου, με την επωνυμία EOLIA. Από την ευρεία γκάμα των προϊόντων της –πέραν του ελαιολάδου και των ελιών- ξεχωρίζουν για πολλούς και διαφορετικούς λόγους τα χειροποίητα σαπούνια με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, βάλσαμέλαιο και νερό από τις πηγές του Ταϋγέτου. «Τα σαπούνια», όπως λέει ο Ανανίας που έχει και την εμπειρία του δημοσιογράφου και του ραδιοφωνικού παραγωγού, «είναι μοναδικά καθώς η συνταγή της γιαγιάς έχει ένα μυστικό. Παρότι η παραγωγή γίνεται με την ψυχρή μέθοδο, διατηρούν και τα αρώματα αλλά και τις ιδιότητες των βοτάνων της ελληνικής γης».

Παράλληλα, στη σειρά των νέων προϊόντων εντάχθηκαν και οι χειροποίητες κεραλοιφές αλλά και οι κρέμες προσώπου και σώματος, βασισμένες όλες στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, στο φυσικό κερί μέλισσας, και στα βότανα της ελληνικής φύσης, ακολουθώντας τις κρυφές συνταγές της προγιαγιάς Βασιλικής Καραχανίδη και προσφέροντας πλέον απλόχερα σε όλους τις ευεργετικές και θαυματουργες ιδιότητες τους. Τα χειροποίητα σαπούνια με το σήμα EOLIA κυκλοφορούν μέχρι στιγμής σε τέσσερις συνδυασμούς συστατικών:

α) Χαμομήλι–Πρόπολη: Αντισηπτικό και καταπραϋντικό σαπούνι για πρόσωπο και σώμα από εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο, Βαλσαμέλαιο, Χαμομήλι και Πρόπολη. Ιδανικό για τους ερεθισμούς, τις βρεφικές επιδερμίδες, το ξύρισμα και την ευαίσθητη περιοχή.
β)Πικραμύγδαλο: Σαπούνι για πρόσωπο και σώμα από εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο, Βαλσαμέλαιο και Πικραμύγδαλο για ανάπλαση του δέρματος. Ιδανικό για την αντιμετώπιση κηλίδων, σημαδιών και ραγάδων.
γ) Ρόδι και Αλόη: Σαπούνι από εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο, Βαλσαμέλαιο, Ρόδι και Αλόη για πρόσωπο και σώμα για βαθύ καθαρισμό, ενυδάτωση και λάμψη. Προσφέρει αναζωογόνηση της επιδερμίδας και λείανση.
δ) Σοκολάτα και κόκκοι καφέ: Θρεπτικό σαπούνι για πρόσωπο και σώμα από εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο, Βαλσαμέλαιο, Σοκολάτα και κόκκους Καφέ. Ιδανικό για την τόνωση και τη βελτίωση της επιδερμίδας καθώς και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Προσφέρει φυσική απολέπιση.

Protothema.gr