Βούτσης: Δεν πάει στο υπουργείο Δικαιοσύνης το Προστασίας του Πολίτη

Αθήνα

Προς το παρόν δεν μετακινείται στο υπουργείο Δικαιοσύνης το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως είχε ανακοινωθεί πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε το πρωί της Μ.Τετάρτης, μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, οι σχέσεις του με τον Γιάννη Πανούση είναι άριστες και το οργανόγραμμα του υπουργείο παραμένει ως έχει.

Συμπλήρωσε ότι η απόφαση ελήφθη σε χθεσινή διυπουργική συνάντηση και πως σήμερα σε επιτροπή της Βουλής ο κ. Παρασκευόπουλος θα αποσύρει την τροπολογία που είχε καταθέσει η κυβέρνηση.

«Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα γίνουν αλλαγές στα υπουργεία» πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει το πρόσφατο άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, επαναλαμβάνοντας: «Έχω άριστες σχέσεις με τον κ. Πανούση και με την ηγεσία της Αστυνομίας. Δεν θέλω να επιμείνω. Καθένας έχει την άποψή του» είπε.

«Κανονικά η καταβολή της δόσης»

Ο κ. Βούτσης δήλωσε αισιόδοξος ότι «θα υπάρξει καλή συμφωνία» με τους δανειστές, ενώ τόνισε ότι η δόση της Ελλάδας προς το ΔΝΤ θα πληρωθεί κανονικά αύριο, Μ.Πέμπτη.

«Νομίζω πως από όλη αυτή την κινητικότητα διαμορφώνεται και βελτιώνεται ένας συσχετισμός που θα δώσει ένα διαφορετικό πολιτικό αποτέλεσμα, δηλαδή είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να υπάρξει μια καλή συμφωνία η οποία θα επιτρέπει πραγματικά να ανοίξουμε ένα διαφορετικό δρόμο και να συμπεριληφθεί η Ελλάδα και στα μεγάλα τα πρότζεκτ που στήνονται στην Ευρώπη» σημείωσε.

Προέβη στην εκτίμηση ότι το «παιχνίδι που παίζεται» είναι σε «μεγάλο βαθμό πολιτικό» και πως «πριν από κάθε συμφωνία είναι πάντοτε και οι πιο σκληρές στιγμές διαπράγματευσης». Πρόσθεσε ότι «κάθε εβδομάδα βλέπουμε τι θα γίνει τον επόμενο μήνα».

«Η χώρα τηρεί τις υποχρεώσεις της χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τον Αύγουστο. Αυτό θα τελειώσει» πρόσθεσε ο κ. Βούτσης.

Τόνισε επίσης ότι «το να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις ενδεχομένως να αντέχουμε για αρκετούς μήνες από εδώ και πέρα, δεν είναι όμως αυτό το ζήτημα για τη χώρα», υπογραμμίζοντας επί της ουσίας ότι «δεν κινείται μια οικονομία, ούτε παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη μπορεί να γίνει ή να ξεκινήσει μόνο με αυτά τα μίνιμα».

Ο κ. Βούτσης προανήγγειλε 3.900 προσλήψεις όσων είχαν «αδίκως μπει σε καθεστώς διαθεσιμότητας», 4.500 προσλήψεις στην Υγεία και επιπλέον προσλήψεις σε Παιδεία, Αυτοδιοίκηση και ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι αύριο, Μ.Πέμπτη, θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια και θα ξεκινήσει η συζήτηση για το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων.

Παράλληλα, κράτησε αποστάσεις από τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για τους τζιχαντιστές λέγοντας ότι δεν είναι κεντρική πολιτική.

Σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Μεγάλη Τρίτη στο κέντρο της Αθήνας ο υπουργός τόνισε ότι η Αστυνομία ξέρει πού και πότε πρέπει να παρέμβει, ενώ υπογράμμισε ότι «δεν δείχνεις την αλληλεγγύη σου καίγοντας κάδους και αυτοκίνητα».

Newsroom ΔΟΛ