“Βομβαρδισμένο τοπίο” η Αθήνα!

Καμένα αυτοκίνητα, αναποδογυρισμένοι κάδοι, σπασμένες βιτρίνες και συνθήματα είναι τα απομεινάρια της χθεσινής μέρας, στο κέντρο της Αθήνας.

Snapshot 1 (4-8-2015 11-05 AM).jpg
Το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, το κέντρο της πόλης καιγόταν… από ομάδα ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, η οποία κατάφερε να προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε κάδους και αυτοκίνητα.

Μάλιστα, μετά την πορεία που πραγματοποιήσαν το απόγευμα της ίδιας μέρας, ζωγράφισαν με σπρέι τους τοίχους έξω από τη Βουλή αλλά και το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Snapshot 3 (4-8-2015 11-06 AM).jpg
Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων έχουν πιάσει δουλειά, σβήνοντας τα συνθήματα της ντροπής!

Όπως βλέπετε, οι εργαζόμενοι αρχικά τοποθετούν ειδικό υγρό πάνω στο γκράφιτι, στη συνέχεια με υδροβολή αφαιρούν τα χρώματα των σπρέι και έτσι εξαφανίζουν τα συνθήματα.

Snapshot 2 (4-8-2015 11-05 AM).jpg
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμος Αθηναίων στην προσπάθεια του να σταματήσει τα επεισόδια και τις φωτιές, σκέφτεται να μην ξανατοποθετήσει κάδους απορριμμάτων στο τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Τοσίτσα – Πατησίων – Μπουμπουλίνας – Στουρνάρη, δηλαδή γύρω από το Πολυτεχνείο.