Η ΕΚΤ αύξησε κατά 800 εκατ. ευρώ τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών μέσω ELA

-Την είδηση για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο καλά πληροφορημένη πηγή- Tην προηγούμενη εβδομάδα η Ελλάδα ζήτησε και έλαβε 1,2 δισ. ευρώ ενώ και με την τελευταία αύξηση, τo περιθώριο που διαμορφώνεται στις ελληνικές τράπεζες αντιστοιχεί σε 4 δισ. ευρώ- Το όριο του Έκτακτου Μηχανισμού (ELA) θα επαναξεταστεί σε μία εβδομάδα

Το όριο χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών αύξησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από τον έκτακτο μηχανισμό (ELA) κατά 800 εκατ. ευρώ στα 74 δισ., όπως δήλωσε καλά πληροφορημένη πηγή στο Reuters.

Μετά την απόφαση αυτή και με δεδομένο ότι η τρέχουσα χρήση που έχει γίνει στον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας είναι στα 70 δισ. ευρώ, το περιθώριο που διαμορφώνεται στις ελληνικές τράπεζες αντιστοιχεί σύμφωνα με πληροφορίες σε 4 δισ. ευρώ. Το όριο του ELA αναμένεται να επαναξεταστεί σε μία εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε το όριο του ELA κατά 1,2. δισ. ευρώ. Μέχρι σήμερα η κεντρική τράπεζα έχει προχωρήσει σε σταδιακές αυξήσεις του ορίου, διατηρώντας την πίεση στις ελληνικές τράπεζες.