Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή από τους συγγενείς των θυμάτων της τρομοκρατίας

Συγκέντρωση στη Βουλή πραγματοποιούν οι συγγενείς των θυμάτων της «17 Νοέμβρη» και με έναν τρόπο γεμάτο σεβασμό, εκφράζουν την αντίδραση τους στην διάταξη του νομοσχεδίου που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο από το κοινοβούλιο, σύμφωνα με την οποία διασφαλίζεται και η αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.

Οι συγγενείς μοιράζουν φυλλάδια στους βουλευτές και με ένα «σεμνό» κείμενο εξηγούν ότι: «με τη διάταξη αυτή το κράτος παραδέχεται ότι δεν έχει την ικανότητα να αποδώσει δικαιοσύνη, αφού στέλνει στο σπίτι τους, κρατούμενους που δεν έχει την ικανότητα να περιθάλψει». Οι ίδιοι σημειώνουν με έμφαση ότι η παρέμβαση τους δεν έχει εκδικητικό αλλά ούτε και παρακλητικό χαρακτήρα, αλλά «βασίζεται στην κατά κοινή ομολογία, απαίτηση της σημερινής κοινωνίας για ισονομία χωρίς υποσημειώσεις, ισονομία τυφλή στις προσωπικές προτιμήσεις».

Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν μεταξύ άλλων η Αλεξία Μπακογιάννη, ο γιος του  Νικόλαου Μομφεράτου, ενώ η μητέρα του Θάνου Αξαρλιάν, Σταυρούλα, συγκινημένη είπε: «Με την παρουσία μας σήμερα στη Βουλή θέλουμε να υπενθυμίσουμε στην πολιτεία ότι καλό θα ήταν κάποτε να ασχοληθεί και με τα θύματα της τρομοκρατίας με τον ίδιο ζήλο που επιδεικνύει προς την άλλη πλευρά. Δυστυχώς παρά τις επανειλημμένες παραστάσεις μας προς όλους σχεδόν τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης, η πολιτεία δεν έχει μέχρι σήμερα δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για τα θύματα της τρομοκρατίας. Για την πολιτεία δυστυχώς δεν υπάρχουμε. Ο συμβολισμός που συνδέεται με τη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων και τα αισθήματα όλων μας».