Ήλθον είδον και απήλθον οι Μεταλλωρύχοι Χαλκιδικής

Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμούν να κλείσει μια επένδυση που προσφέρει δουλειές και ανάπτυξη εν μέσω κρίσης, λένε οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής που μεταφέρουν την έδρα του αγώνα τους στην Αττική πλέον. Περίπου 4.000 εργαζόμενοι και οι συγγενείς τους έφτασαν ήδη για να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μεταλλωρύχοι ζήτησαν να συναντηθούν με την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου , η οποία  φέρεται να απάντησε στους εργαζόμενους ότι έχει “υπερβολικό φόρτο εργασίας και επιτροπές” γι’ αυτό και δεν μπόρεσε να τους δεχτεί για να συζητήσουν, όπως επιθυμούσαν οι εργαζόμενοι.

Επιτροπή των εργαζομένων, πάντως, θα παραμείνει στην Αθήνα, καθώς αύριο στις 12 το μεσημέρι θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για να γνωστοποιήσουν περαιτέρω τα αιτήματά τους στον κόσμο, αλλά και τα ΜΜΕ.

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία έλαβαν απόφαση να αποχωρήσουν από την Αθήνα, έπειτα από εντολή της αστυνομίας υπό τον φόβο επεισοδίων, καθώς στις 6 το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών και αρκετοί εργαζόμενοι συνοδεύονταν από τις γυναίκες και τα παιδιά τους. Τα πούλμαν τους συγκεντρώθηκαν στο Καλλιμάρμαρο από όπου και αποχώρησαν λίγο μετά τις επτά το απόγευμα.

ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Δεν θέλουμε να συναντήσουμε κανέναν υπουργό, λένε, κατηγορούν την κυβέρνηση για ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά και απειλές εναντίον τους, ενώ απαιτούν όπως λένε να δοθεί λύση και μάλιστα άμεσα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Με όλα τα μέσα, κυρίως με λεωφορεία, αλλά και ΙΧ ή μέσα μαζικής μεταφοράς περίπου 4.000 άτομα πέρασαν το πρωί τα διόδια ων Αφοδνών. Έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και στη συνέχεια το μεσημέρι στις δύο θα ξεκινήσουν πορεία προς τη Βουλή και την πλατεία Συντάγματος, όπου θα παραμείνουν ως το βράδυ.

METALLEIA_585_355
Θα κατασκηνώσουμε στο Σύνταγμα και δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε αν δεν πάρουμε δεσμεύσεις από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, λένε χαρακτηριστικά θυμίζοντας ότι τόσο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και υπουργοί της Κυβέρνησης έχουν ταχθεί ενάντια στην επένδυση που έχει γίνει στην περιοχή.

Λίγο μετά τις έξι σταδιακά τα 82 λεωφορεία που μεταφέρουν τους μεταλλωρύχους συγκεντρώθηκαν στις Αφίδνες απ’ όπου τμηματικά θα κινηθούν προς το κέντρο της Αθήνας όπου οι εργαζόμενοι των μεταλλείων της Χαλκιδικής θέλουν να δώσουν ένα δυναμικό παρόν.

Στο μεταξύ όμως η αστυνομία είναι επι ποδός καθώς ενώ οι μεταλλωρύχοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση και στην πλατεία Συντάγματος σε κοντινή απόσταση, στα Προπύλαια έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική που ζητά την αναστολή της λειτουργίας των μεταλλείων για τις 18:00.