Τη συμβολή της ΠαΔΕΕ ζήτησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Σε δύο τομείς θα επιδιώξει να συμβάλει η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) βοηθώντας στην σημερινή δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζει η Ελλάδα:
Πρώτο, με την συμβολή της στην κατανόηση από τους πολίτες των χωρών όπου δραστηριοποιούνται τα μέλη της, των προβλημάτων και των ελληνικών θέσεωνκαι δεύτερον στην ενίσχυση των φιλικών και εποικοδομητικών σχέσεων με τις χώρες προέλευσής τους. Παράλληλα η γενέτειρα και, ειδικότερα, το 
Υπουργείο Εξωτερικών θα σταθεί συμπαραστάτης στα προβλήματα της ομογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.), που είναι ομογενείς πολιτικοίόλων των βαθμίδων που δραστηριοποιούνται σε πολλές χώρες του κόσμου, βρίσκονται σε εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αθήνα και την Τρίτη επισκέφθηκαν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Παρατίθεται δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χουντή, μετά τη συνάντησή του με το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού:

«Είχα την τιμή, εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών, να συναντηθώ με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.), η οποία έχει ως μέλη εκλεγμένους σε διάφορα θεσμικά επίπεδα σε όλες τις ηπείρους σε μη ελληνόφωνες χώρες. Η δράση της είναι πλούσια και είχα την ευκαιρία να την γνωρίσω.

Με την ευκαιρία αυτής της συνάντησης και με αφορμή την σημερινή συγκυρία που ζει η πατρίδα μας, συμφωνήσαμε πρώτον ότι θα συνεχιστεί η συμβολή της Πα.Δ.Ε.Ε. στην κατανόηση των προβλημάτων που ζει σήμερα η Ελλάδα, σε όλες τις χώρες και στη στήριξη των προσπαθειών του λαού να βγούμε από την οικονομική κρίση και να μπει η χώρα στην ανάπτυξη.

Το δεύτερο που συμφωνήσαμε είναι η σημαντική συμβολή των μελών της Πα.Δ.Ε.Ε. για την ενίσχυση των φιλικών και εποικοδομητικών σχέσεων με τις χώρες προέλευσής τους, διότι το θεωρούμε απαραίτητο στοιχείο στην πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που θέλει να ακολουθήσει η χώρα μας, εκμεταλλευόμενη τπ γεγονός ότι ο ελληνισμός της διασποράς είναι παντού.

Το τρίτο που κουβεντιάσαμε, είναι ότι η Ελληνική Πολιτεία, το Υπουργείο μας, θα σταθεί συμπαραστάτης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει η Διασπορά και ο Ελληνισμός σε διάφορες χώρες.

Κοινή μας επιδίωξη είναι να αισθάνεται υπερήφανος ο Έλληνας όπου κι αν είναι, περήφανος για την προσφορά της πατρίδας μας και περήφανος, γιατί συμβάλει στο να λύνονται τα προβλήματα σε κάθε τόπο, ώστε να υπάρχει ένα περιβάλλον σταθερότητας και ειρήνης σε όλο τον κόσμο».