Τόμσεν: Ποτέ το ΔΝΤ δεν ζήτησε οριζόντιες περικοπές στις συντάξες!

Καταιγισμό ερωτήσεων για την Ελλάδα δέχθηκε ο Πόουλ Τόμσεν σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον. Ο κ. Τόμσεν είπε ότι κανείς δεν περιμένει να τελειώσουν όλα στο Eurogroup της 24ης Απριλίου και ξεκαθάρισε ότι οι συνέπειες από ένα Grexit θα ήταν πολύ άσχημες για την ευρωζώνη.
Αυτό που έκανε επίσης εντύπωση ήταν ότι είπε πως είναι ύψιστης σημασίας για την Ελλάδα να μεταρρυθμίσει το συνταξιοδοτικό σύστημα.
Όπως ανέφερε, είναι μη βιώσιμο, ωστόσο, είπε προκαλώντας αναταράξεις πως το Ταμείο δεν ζητά και δεν ζήτησε ποτέ οριζόντιες περικοπές συντάξεων.

Είπε ακόμα ότι είμαστε σε διαπραγματεύσεις για την προσαρμογή του προγράμματος και ότι κάθε νέα κυβέρνηση θα χρειαζόταν χρόνο για τα σχέδια μεταρρυθμίσεων.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποίησε πως δεν υπάρχει η προσδοκία για λύση στο θέμα της Ελλάδας σύντομα. Επανέλαβε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι κάνει κακό στην οικονομία της, ζητώντας νέα συμφωνία με τους δανειστές.
Κάτι, που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν θα πρέπει να ελπίζουμε σε συμφωνία στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, στη Ρίγα, την επόμενη εβδομάδα, όπως είπε.

Για ακόμα μια φορά τόνισε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση κατέστρεψε όποια πρόοδο είχε σημειώσει η προηγούμενη στα οικονομικά.