Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός για 42η φορά- Πανθρακικός – Παναθηναϊκός 2-1

Πρωταθλητής Ελλάδας για 42η φορά στην ιστορία του είναι από σήμερα και μαθηματικά ο Ολυμπιακός, πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι του με τον Λεβαδειακό, για την 31η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Η ήττα του Παναθηναϊκού από τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή (2-1) έφτανε για να κατακτήσουν οι «ερυθρόλευκοι» τον πέμπτο διαδοχικό τίτλο τους, αφού η διαφορά τους με το «τριφύλλι» έμεινε στους έντεκα βαθμούς.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με… τεσσάρα γιόρτασε το 42ο πρωτάθλημά του ο Ολυμπιακός! Οι “ερυθρόλευκοι” που είχαν στεφθεί πρωταθλητές πριν από την έναρξη του αγώνα με τον Λεβαδειακό επικράτησαν 4-0 στο “Γ. Καραϊσκάκης”, αποθεώθηκαν από τους οπαδούς τους και συνέχισαν το πάρτι τους με σαμπάνιες στα αποδυτήρια και… selfie τραβηγμένες με τη βοήθεια του κονταριού από τον Τσόρι Ντομίνγκες.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να είχε τον αέρα του… πρωταθλητή, όμως ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που μπήκε φορτσάτος στο παιχνίδι, δημιουργώντας τρεις μεγάλες ευκαιρίες μέσα στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο.

Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν μουδιασμένα και είδαν τους Μπουσταμάντε και Πουλίδο να φλερτάρουν με το 0-1, ωστόσο Ρομπέρτο και αμυντικοί τους απέτρεψαν.

Τα δεδομένα άλλαξαν, όταν ο Σηφάκης έκανε έξοδο με το χέρι εκτός περιοχής στο 25ο λεπτό και ο Λαμπρόπουλος του έδειξε την κόκκινη κάρτα.

Οι παίκτες του Περέιρα πήραν μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν ψηλά και εκτός περιοχής, δυσκολεύοντας έτσι τη ζωή του Τσόρι Ντομίνγκες και της παρέας του.

Ο… γόρδιος δεσμός λύθηκε στο 44′, όταν ο Ντοσεβί και ο Σαλίνο άλλαξαν ωραία τη μπάλα. Ο πρώτος βγήκε σε επίκαιρη θέση και έδωσε έτοιμο γκολ στον Τσόρι Ντομίνγκες για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο άρχισε… το μεγάλο πάρτι του Ολυμπιακού που είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα και άνετα δημιουργούσε φάσεις.

Στο 55´ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ντομίνγκες από δεξιά και ο Μπενίτες με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Στρατηλάτη και διπλασίασε τα τέρματα του Ολυμπιακού.

Πέντε λεπτά μετά έγινε και το 3-0 για τους πρωταθλητές Ελλάδας όταν ο Στρατηλάτης δεν έκανε καλό κοντρόλ μέσα στη μεγάλη περιοχή. Εδιωξε την μπάλα πριν προλάβει ο Μπενίτες, αλλά ο Ντομίνγκες που έβλεπε την φάση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 3-0.

Τα τρία γκολ μάλλον δεν ήταν αρκετά για μία… φιέστα και οι “ερυθρόλευκοι” θέλησαν να πετύχουν άλλο ένα στις καθυστερήσεις.

Στο 90’+1′ ο Φορτούνης έκανε το 4-0 με κοντινή προβολή, έπειτα από σέντρα του Τσόρι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο (66′ Φορτούνης), Μποτία, Σιόβας, Μαζουάκου, Μιλιβόγιεβιτς, Εντινγκά, Ντοσεβί (59′ Ελαμπντελαουί), Ντομίνγκες, Μπενίτες (66′ Μήτρογλου), Χάρα.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Σηφάκης, Μπουσταμάντε (27′ Στρατηλάτης), Μιλιάζες, Πελέ, Πίντερ (80′ Τριποτσέρης), Πουλίδο, Τομάς, Ζίτο, Γιακουμάκης, Μαχαίρας (63’Μάγκας), Στάθης

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Με γκολ του Τζάνη στο 91΄, ο Πανθρακικός νίκησε 2-1 τον Παναθηναϊκό στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, αποτέλεσμα που «έστεψε» και μαθηματικά πρωταθλητή τον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι, που πήραν τρεις πολύτιμους βαθμούς στη μάχη της παραμονής, είχαν προηγηθεί στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Ίγκορ, ο Σίλντενφελντ ισοφάρισε στο 55΄, αλλά οι «πράσινοι» έμειναν με δέκα παίκτες από το 59΄, λόγω αποβολής του Μπούρμπου, και τελικά γνώρισαν την ήττα που τους έριξε στην τρίτη θέση της κατάταξης.