Η Ε.Ε. καταδικάζει τη σφαγή 28 χριστιανών από το ISIS

534A5F149ADC3EAB26233496462B5EBF«Tίποτα δε σταματά τους τρομοκράτες στην επιθυμία τους να προκαλέσουν θρησκευτικές διαιρέσεις»

Την καταδίκη της εκφράζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις νέες «τρομοκρατικές επιθέσεις», όπως χαρακτήρισε την εκτέλεση στη Λιβύη τουλάχιστον 28 χριστιανών οι οποίοι φέρεται να ήταν Αιθίοπες, που απεικονίζεται σε ένα βίντεο το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ισλαμικό Κράτος.

Αυτό «δείχνει για άλλη μία φορά πως τίποτα δεν σταματά τους τρομοκράτες στην επιθυμία τους να προκαλέσουν θρησκευτικές διαιρέσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ένας εκπρόσωπος της διπλωματικής υπηρεσίας της ΕΕ.

«Όμως δεν είναι μία σύγκρουση των πολιτισμών, δεν είναι μία διαμάχη ανάμεσα στο Ισλάμ και στη Δύση. Είναι μια εγκληματική εκτροπή μιας ευγενούς θρησκείας για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στο πλαίσιο μιας μάχης για την εξουσία», πρόσθεσε.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσεται στο πλευρό ενός αυξανόμενου αριθμού αφρικανικών χωρών που μάχονται κατά της τρομοκρατίας και του ριζοσπαστισμού», είπε ακόμη ο εκπρόσωπος, υπενθυμίζοντας την υποστήριξη της ΕΕ στη μάχη κατά της τρομοκρατίας στο Σαχέλ και στο Κέρας της Αφρικής, καθώς και τη βοήθειά της για την ανάπτυξη ώστε να καταπολεμηθούν «οι ρίζες αυτών των προβλημάτων».

«Θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας να εργαστούμε μαζί με τις αφρικανικές κυβερνήσεις και τους περιφερειακούς οργανισμούς», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την Επιτροπή της Αφρικανικής Ένωσης που θα διεξαχθεί μεθαύριο.

newsbeast.gr