Στοχασμοί: Για την ευτυχία

NomikosΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

 Για την ΡΗΡ
Η ευτυχία, είναι στάση ζωής. Δεν είναι απόκτημα ή επίτευξη.
Μπορείς να επιλέξεις να είσαι ευτυχισμένος, ανεξάρτητα από τα υλικά σου αποκτήματα. Σκέψου πως ένας μέσος Αφρικανός, χρειάζεται αρκετές ώρες περπάτημα για να έχει πρόσβαση σε νερό. Άλλο το να έχουμε τα μέσα για μια καλύτερη ζωή, και άλλο το να στερούμαστε ακόμα και αυτά τα βασικά. Αν σου είπαν ότι πρέπει να κατέχεις για να ευτυχείς, ειπώθηκε για τις ανάγκες του καταναλωτισμού αυτό.
Μπορείς να επιλέξεις να είσαι ευτυχισμένος, επειδή μπορείς να αγαπάς. Μην προσδιορίζεις τη δύναμη της δικής σου αγάπης από την απήχηση που αυτή μπορεί να έχει! Απόκριση μπορεί να βρεις, αλλά μπορεί και να μην βρεις. Εσένα όμως, κανένας δεν μπορεί να σου απαγορεύσει να αγαπάς! Αγαπάς, επειδή αυτό επέλεξες. Και μόλις το συνειδητοποιήσεις αυτό, και δέχεσαι και τις επιλογές των άλλων πάνω σε αυτό, θα αγαπάς γιατί έτσι.
Μπορείς να επιλέξεις να είσαι ευτυχισμένος, για την υγεία που αυτή τη στιγμή έχεις. Ίσως κάποτε να ήσουν και καλύτερα, ή να ήσουν και χειρότερα. Όμως εδώ είσαι τώρα. Ξημερώσου με ευγνωμοσύνη για αυτό που έχεις, γιατί η αίσθηση της πληρότητας, της αυταγάπης και του αυτοσεβασμού σου, θα σου ανεβάσει τα επίπεδα της υγείας. Το αγχωτικό κυνήγι των αγαθών και των συναισθημάτων προκαλεί και αυτό τις βλάβες του στον οργανισμό.
Όταν αντιληφτείς πως υπάρχεις ανεξάρτητα από το πόσα κατέχεις, μπορείς να αγαπάς χωρίς να προσδοκάς γι αυτήν σου την αγάπη, και υποστηρίζεις την υγεία που έχεις, αλήθεια, σου μένει κάτι άλλο για να μην είσαι ευτυχισμένος;