Πώς χρησιμοποιούν οι χώρες τα emojis αισθημάτων

H χρήση των emojis είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη πλέον, καθώς μπορούν να εκφράσουν περισσότερα συναισθήματα, πέρα από τα χαμόγελα των smilies. H εταιρεία SwiftKey, δημιουργός mobile keyboard λέει ότι οι χρήστες των πληκτρολογίων της έστειλανεκατομμύρια emojis από τον Οκτώβριο 2014 έως τον Ιανουάριο 2015.

Η εταιρεία οργάνωσε περί τα 800 emojis σε 60 κατηγορίες και παρουσίασε πώς αυτά χρησιμοποιούνται στις διάφορες χώρες. Αναλύοντας τη χρήση των emojis σε 16 διαφορετικές γλώσσες και περιοχές του πλανήτη, η SwiftKey βρήκε ότι τα περισσότερο χρησιμοποιούμενα emojis είναι αυτά που εκφράζουν θετικά συναισθήματα.

H % κατανομή χρήσης των διαφόρων emojis
H επί τοις εκατό κατανομή χρήσης των διαφόρων emojis

 

Ενδιαφέρον έχουν τα στατιστικά χρήσης των emojis:

  • Οι ομιλούντες την Αραβική γλώσσα στέλνουν λουλούδια και φυτά τέσσερις φορές περισσότερες από ό,τι ο μέσος όρος. Επίσης, στέλνουν κατά δύο τρίτα περισσότερα emojis σχετικά με τον ήλιο και τη ζέστη [γιατί άραγε; 🙂 ]
  • Οι γαλλόφωνοι χρησιμοποιούν τέσσερις φορές περισσότερο την καρδιά από τους υπολοίπους. Η χρήση emojis για θετικά συναισθήματα ήταν 86% στους Γάλλους.
  • Οι ομιλούντες ρωσικά χρησιμοποιούν τρεις φορές περισσότερα ρομαντικά emojis από τους άλλους, των οποίων τα ρομαντικά emojis είναι 7%.
  • Οι Αυστραλοί χρησιμοποιούν διπλάσιο από το μέσο όρο emojis σχετικά με το αλκοόλ
  • Οι Καναδοί χρησιμοποιούν διπλάσια emojis σχετικά με χρήματα, σε σχέση με τον μ.ο.
  • Οι Μαλαίσιοι χρησιμοποιούν τα περισσότερα αστεία emojis – διπλάσια από το μέσο όρο. Στον αντίποδα οι Ρώσοι τα λιγότερα.
  • Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν κατά 30% περισσότερα LGBT – Lesbian, Gay, Bisexual, Τransgender – emojis από τον μέσο όρο.

 

Άνω, η χρήση συγκεκριμένων emojis ανά περιοχή. Στην κάτω εικόνα τα περισσότερο χρησιμοποιούμενα emojis στην Αμερική. / SwiftKey
PC MAGAZINE