ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Λεφτά υπάρχουν, τα πορτοφόλια μας πήραν!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

 

maskes

Ποιός είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει λεφτά; «Λεφτά έχουμε να φάνε και οι κότες»! Πρώτος το είπε ο Αυλωνίτης και το υπέγραψε ο Γιώργος Λαζαρίδης!  Μακαρίτες και οι δύο γι αυτό και συγχωρεμένοι!

Λεφτά, λοιπόν, υπάρχουν! Πορτοφόλια δεν μας άφησαν να τα βάλουμε μέσα! Άσε που κι αν τα βρεις δεν τα αγγίζεις! Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε επίσης ότι «λεφτά υπάρχουν» και του στήσανε εξεταστική Επιτροπή!

Όταν ο Καραγκιόζης μέσα στην πείνα του βρήκε κάπου έναν κόκορα, τον έπιασε από τα πόδια και τον πήγαινε ίσα στην καλύβα του να τον ψήσει να τον φάει η οικογένεια! Στο δρόμο συναντά τον Χατζηαβάτη και πες από δω πες από κει τον «έψησε» και του πήρε τον κόκορα!

Στην καλύβα ο Καραγκιόζης έφτασε με άδεια χέρια! Κι όταν τον ρώτησε αγριεμένη η γυναίκα του τι θα φάνε, εκείνος της είπε το αμίμητο: «Θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε»!

Λοιπόν, αν ο Παπανδρέου ήξερε τον Μάρδα, θα ήταν ακόμα πρωθυπουργός! Γιατί, πολύ απλά, θα του εξασφάλιζε όσα λεφτά ήθελε για να πληρώσει τους πιστωτές της χώρας, δεν θα μπαίναμε σε μνημόνια και δεν θα είχαμε τώρα και εξεταστική!

Βέβαια δεν θα είχαμε και Τσίπρα, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία!

Μάρδα, όμως, θα είχαμε! Φοβερός, ε; Εγώ του βγάζω τον …μπερέ μου! Με μια στιγμιαία εμφάνισή του σε τηλεοπτικό «παράθυρο» απέφερε στο δημόσιο 400 εκατομμύρια, όπως είπε μισή ώρα αργότερα ο ίδιος, από άλλο τηλεοπτικό σταθμό!!!

Σκεφτείτε, από τηλεοπτικό σταθμό σε τηλεοπτικό σταθμό βρήκε κοντά μισό εκατομμύριο Ευρώ!  Αναλογιστείτε, τώρα πόσα λεφτά θα μάζευε σε έναν τηλεμαραθώνιο!

Τόσα που θα επαρκούσαν να ξεχρεώσουμε τους δανειστές και να έχουμε και περίσσευμα για να αυγατίσουμε το κατώτατο ημερομίσθιο που εξακολουθεί να παραμένει στα προ Θεσσαλονίκης μνημονιακά  επίπεδα!..

Τώρα, αν ρωτήσετε που τα βρήκε, ο ίδιος δεν λέει. Φαίνεται, όμως, πως καθώς περπάτησε από το σπίτι μέχρι το υπουργείο σε κάποια γωνία τα βρήκε ξεχασμένα από κάποιον αφηρημένο νεοέλληνα πτωχεύσαντα!

Εκτός και ήτανε κανένας της λίστας Λαγκάρντ που πήγαινε να ζητήσει δόσεις από την  εφορία για να εξοφλήσει τα χρέη του!  Π.χ. Μπόμπολας!  Τι σου κάνουν οι 100 δόσεις!  Σου αδειάζουν το πορτοφόλι!

Η δεύτερη περίπτωση, πάντως, μου φαίνεται περισσότερο πιθανή. Διότι, τη μισή Αθήνα γυρνάω κάθε μέρα ψάχνοντας και ούτε μισό Ευρώ δεν βρίσκω!  Από ποιούς “χρυσοφόρους” δρόμους να πηγαίνει άραγε ο Μάρδας στο υπουργείο του;

Βρε, τώρα που το σκέφτομαι,  λέτε γι αυτό οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ να πηγαίνουν στα υπουργεία με τα …πόδια; Μπας και βρουν κι αυτοί τίποτα και τα φέρουν βόλτα; Έτσι κι αλλιώς «μεροδούλι μεροφάι» κατάντησε ο δημόσιος κορβανάς!

Όχι τίποτε άλλο, απαγόρευσαν και την επαιτεία στα τρένα!..