Βρετανία: Τρελά στοιχήματα για το βασιλικό βρέφος #2

imageβρετανός πρίγκιπας Ουίλιαμ κι η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον–Δούκισσα του Κέμπριτζ–αναμένουν από μέρα σε μέρα το δεύτερο παιδί τους και τα γραφεία στοιχημάτων δίνουν τη μάχη της εγκυρότερης πρόβλεψης: από το φύλο και την πιθανή ημερομηνία τοκετού της Κέιτ μέχρι τα επικρατέστερα ονόματα του αγέννητου βρέφους και από το πιθανό βάρος του μέχρι τα χαρακτηριστικά του και την ώρα γέννησής του.

Από το ποιος από τους γαλαζοαίματους θα το κρατάει στην αγκαλιά του κατά την έξοδο από το μαιευτήριο και ποιός θα είναι ο νονός του μέχρι το αν ο γιος του ζεύγους πρίγκιπας Τζορτζ θα τους συνοδεύσει στο μαιευτήριο, ποιο θα είναι το χρώμα των μαλλιών του βρέφους και ποιός θα στείλει πρώτος μέσω Twitter τα συγχαρητήριά του για το νεογέννητο.

Το όνομα που συγκεντρώνει τα περισσότερα πονταρίσματα είναι το ” Άλις “καθώς το βρέφος πιθανολογείται πως θα είναι κορίτσι, ωστόσο σε περίπτωση που είναι αγόρι πολλά στοιχήματα έχουν παιχτεί για το όνομα Τζέιμς.

Όπως εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο η Τζέσικα Μπριτζ, η εκπρόσωπος ενός από τα μεγαλύτερα γραφεία στοιχημάτων της Βρετανίας, του Ladbrokes, “σχεδόν το 90% των στοιχημάτων προβλέπουν κορίτσι”.

Αναφορικά με το όνομα, η εταιρεία William Hill προβλέπει Άλις με 6/4 και ακολουθεί Ελισάβετ και Σαρλότ με 11/2, Βικτόρια με 12/1, Αλεξάνδρα και Τζέιμς με 14/1 και Νταϊάνα (το όνομα της εκλιπούσης μητέρας του Ουίλιαμ) με 16/1.

Η επιλογή του ονόματος Τζέιμς υποδηλώνει ότι πολλοί παίκτες έμαθαν το μάθημά τους έχοντας ποντάρει στο όνομα Αλεξάνδρα όταν γεννήθηκε ο Τζορτζ τον Ιούλιο του 2013.

“Οι παίκτες μας είναι πεπεισμένοι ότι θα είναι κορίτσι. Με τις πιθανότητες όμως να είναι 50-50, αυτό ακούγεται λίγο τρελό”, λέει στο πρακτορείο ο Ρόρι Σκοτ, ο εκπρόσωπος του γραφείου στοιχημάτων Paddy Power.

“Το Ελβις είναι ένα από τα ονόματα που πάντα μου κέντριζε το ενδιαφέρον, βέβαια είναι πολύ απίθανο να ποντάρουν οι παίκτες στο πρίγκιπας Ελβις. (Υπάρχουν) και τα πρίγκιπας Ουέιν και πρίγκιπας Σαρντονέ στο 500/1–αλλά νομίζω ότι καλύτερα να μην ποντάρει εκεί κανείς τα χρήματά του”, σχολιάζει η Μπριτζ.

Αναφορικά με το βάρος του βρέφους, οι περισσότεροι ποντάρουν στα 3,2 ως 3,6 κιλά με 6/4.

Σχετικά με το χρώμα των μαλλιών του, τα γραφεία στοιχημάτων δίνουν περισσότερες πιθανότητες στο καστανό, στο ξανθό 7/4 και στο μαύρο ή κόκκινο 5/1. Υπάρχει βέβαια και το… γκρίζο με 50/1.

Εξάλλου, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Μαϊου, η Ladbrokes στοιχηματίζει ότι ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον (5/2) θα είναι ο πρώτος αρχηγός κόμματος που θα στείλει τα συγχαρητήριά του μέσω Twitter.

Το γραφείο στοιχημάτων William Hill δίνει 1/5 για νονές τις πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία, εξαδέλφες του Ουίλιαμ.

Ο αδελφός του Ουίλιαμ, ο πρίγκιπας Χάρι, καθώς και η αδελφή της Κέιτ, η Πίπα Μίντλετον είναι επίσης πιθανοί νονοί (2/1) καθώς και ο αστέρας του ποδοσφαίρου Ντέιβιντ Μπέκαμ (25/1).

Το γραφείο Paddy Power δίνει ακόμη στον Ρίτσαρντ Μπράνσον, τον ιδιοκτήτη της Virgin, πιθανότητες 50/1 και στον τραγουδιστή Ελτον Τζον 100/1.

Το 2013, η Κέιτ βγήκε από το νοσοκομείο έχοντας στην αγκαλιά της τον νεογέννητο Τζορτζ και με 1/3 θεωρείται πιθανότερο κατά τα γραφεία στοιχημάτων ότι θα κάνει το ίδιο με το δεύτερο παιδί της. Για τον Ουίλιαμ τα στοιχήματα είναι 9/4.

Το Paddy Power δίνει πιθανότητες ¼ ότι ο πρίγκιπας Τζορτζ θα φωτογραφηθεί μαζί με τους γονείς του και το νεογέννητο αδελφάκι του στην πρώτη φωτογραφία που θα κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ωστόσο, τα γραφεία στοιχημάτων δεν μπορούν να συμφωνήσουν ως προς το χρώμα του φορέματος της Κέιτ όταν θα βγει από το μαιευτήριο: το Labrokes δίνει στο ροζ 4/1, το Paddy Power στο κίτρινο 7/2 και το Coral στο μπλε 3/1.