Στοχασμοί: Ένα μωρό μιλάει…‏

Nomikos

Κοίτα με! Θυμάσαι; Μου έταζες ότι με έφερες στη ζωή επειδή ήθελες να λάμψει μια ακόμα νέα φωτισμένη ψυχή. Ελπίζω ενώ μεγαλώνω να το θυμάσαι αυτό!
Δες με! Ψηλώνω μέρα με τη μέρα. Όμως εκτός από το κορμί μου, αναπτύσσονται και οι προοπτικές μου. Έχε αυτό υπόψη σου όταν αρχίσεις τις νουθεσίες σου για το μέλλον μου.
Σου χαμογελάω τώρα, ε; Έτσι κάνω εγώ! Ακόμα και χωρίς κανένα σημαντικό λόγο. Ας το σκέφτεσαι αυτό όταν αρχίσεις να με παγώνεις με αυτά τα πανικόβλητα “μη” σου.
Μου αρέσει που αντικρίζω τον κόσμο, αλλά θέλω να τον μάθω μέσα από τα δικά μου μάτια, και όχι μέσα από τη δικιά σου οπτική.
Θα τα δοκιμάσω όλα, αυτό έχε το στο νου σου, οπότε το καλύτερο είναι να μην με φοβίσεις στα βήματα που θα κάνω, απλά να είσαι εκεί για να διορθώνεις τα στραβοπατήματά μου.
Καλό θα είναι να μου δείξεις τη δύναμη για να βγω στον κόσμο, και την αγάπη για τη ζωή. Έτσι θα ολοκληρωθώ για να τραβήξω κάποια στιγμή τελείως αυτόνομος.
Όσο για τα σχέδιά σου για μένα, καλύτερα κράτα τα για τον εαυτό σου, επειδή τα δικά μου σχέδια για τη δική μου ζωή, εσύ, ούτε στα όνειρά σου δεν τα έχεις φανταστεί.
…λόγια ενός μωρού, που θέλει να μεγαλώσει φυσιολογικά.

Δημήτρης Νομικός συγγραφέας