Νέος πρόεδρος στην Ομοσπονδία Ελληνικών Ορθοδόξων Κοινοτήτων Αυστραλίας

ΤΟΥ ΘΕΜΗ ΚΑΛΛΟΥ
Πηγή:danalis_0newoskosmos.com

Σε μία εξέλιξη που ερμηνεύεται ότι μπορεί να δώσει νέα ώθηση και δυναμική στην δράση της, η Ομοσπονδία Ελληνικών Ορθοδόξων Κοινοτήτων Αυστραλίας εξέλεξε στην ηγεσία της τον γνωστό και έμπειρο ομογενειακό παράγοντα, Χάρη Δανάλη.

Η εκλογή του κ. Δανάλη στην προεδρία, έγινε την περασμένη Κυριακή, κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Clayton της Μελβούρνης.

Τον κ. Δανάλη -που είναι και πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νότιας Οαλάις-, πλαισιώνουν στη νέα πενταμελή Εκτελεστική Επιτροπή οι Διονύσης Τσουκαλάς αντιπρόεδρος, Ανδρέας Σταθόπουλος γραμματέας, Χρήστος Γεωργόπουλος ταμίας και Παναγιώτης Ππύρος βοηθός γραμματέας.

Η θητεία τους είναι διετής.

Ο κ. Δανάλης επανέρχεται σε αυτό ο αξίωμα έπειτα από πολλά χρόνια καθώς είχε εκτίσει πρόεδρος της Ομοσπονδίας για διαστήματα στις δεκαετίες του ’70 και του ’80.

Σε συνέντευξή του στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Δανάλης δήλωσε ότι τίθεται ξανά επικεφαλής γιατί «η Ομοσπονδία πέρασε και περνά κάποια κρίση, με κύριο χαρακτηριστικό ότι έχει αλλάξει ο χαρακτήρας της και χρειάζεται να στηριχθεί από τις Κοινότητες».

«Κάποτε η Ομοσπονδία έπαιζε κεντρικό ρόλο στα εκκλησιαστικά προβλήματα. Αυτός ο ρόλος της δεν υπάρχει πια. Σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση η κάθε Κοινότητα χειρίζεται μόνη της τις εκκλησιαστικές της υποθέσεις» επεσήμανε ο κ. Δανάλης και πρόσθεσε:

«Η Ομοσπονδία θα ασχοληθεί με τα ζητήματα που απασχολούν όλο τον Ελληνισμό της Αυστραλίας, τα κοινωνικά, εκπαιδευτικά, πολιτιστικά, εθνικά θέματα και άλλα που αφορούν και ενδιαφέρουν εμάς ως ελληνική παροικία».