10 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις πριν πας για ύπνο

Αν νιώθεις πως έχεις βρικολακιάσει μετρώντας πρόβατα ανεπιτυχώς το πιο πιθανό είναι να κάνεις κάτι από τα παρακάτω χωρίς να το έχεις συνειδητοποιήσει.

1.Χρησιμοποιείς τον υπολογιστή ή το κινητό σου

Έρευνες δείχνουν πως αν χρησιμοποιείς ηλεκτρονικές συσκευές ή βλέπεις τηλεόραση στο κρεβάτι τότε εύκολα μπορεί να διαταραχθεί ο ύπνος σου. Οι άνθρωποι που κοιμούνται καλά και νιώθουν ξεκούραστοι την επόμενη μέρα, φαίνεται πως δεν χρησιμοποιούν καμία ηλεκτρονική συσκευή και οτιδήποτε που να εκπέμπει φως τουλάχιστον μια ώρα πριν έχουν όνειρα γλυκά..

2.Παίρνεις ορισμένα φάρμακα

Αν πίνεις επί καθημερινής βάσεως φάρμακα μπορεί να κάνουν τον ύπνο σου άστατο. Να τα κόψεις δεν μπορείς άρα ένα τηλεφώνημα στο γιατρό ίσως βοηθήσει να κοιμάσαι σαν πουλάκι.

3.Στέλνεις μηνύματα και κάνεις κλήσεις

Νομίζεις πως ένα μήνυμα είναι καλύτερο από ένα τηλεφώνημα; Κανένα από τα δύο δεν σε σώζει. Όποιο από τα δύο και να κάνεις θα ξυπνάς μέσα στο βράδυ και άντε μετά να δεις ξανά τον κούκλο που σου έκανε πρόταση γάμου στον Πύργο του Άιφελ.

4.Πίνεις καφέ

Είναι σαν να καταδικάζεις τον ύπνο σου. Για να σκεφτείς διπλά την επόμενη φορά που θα παραγγείλεις να σε ενημερώσουμε πως ένα φλιτζάνι καφέ περιέχει 80 με 120 mg καφεΐνη και μπορεί να παραμείνει στο σώμα μέχρι και 12 ώρες.

5.Πίνεις τσάι για να διώξεις τον φλοιό πορτοκαλιού

Το τσάι περιέχει καφεΐνη. Μιλάμε για το μαύρο- πράσινο- λευκό ή τα φύλλα τσαγιού και όχι για το τσάι βοτάνων χαμομήλι- μέντα. Στο τσάι επειδή δεν είναι τόσο μεγάλη η ποσότητα καφεΐνης τότε μπορείς να το πιεις λίγο μετά το βραδινό σου φαγητό χωρίς να σε επηρεάσει κατά πολύ.

6.Τρως σοκολάτα

Η ύπουλη σοκολάτα έχει και αυτή καφεΐνη και ειδικά η μαύρη. Περιόρισε τις γλυκιές επιδρομές και θα έχεις διπλό καλό. Και θα κοιμάσαι ύπνο βαθύ και θα λειάνεις το έδαφος για το μπικίνι.

7.Δεν χαλαρώνεις

Δεν δίνεις τον χρόνο που πρέπει για να χαλαρώσεις, ”τρέχεις” την μια δραστηριότητα μετά την άλλη χωρίς κανένα διάλειμμα. Πρέπει να παίρνεις ανάσες και να καθαρίζεις το μυαλό σου.

8.Τρως πικάντικα ή λιπαρά φαγητά

Αν έχεις ένα μεγάλο γεύμα κοντά στην ώρα του ύπνου δεν θα σε ωφελήσει’ και πολύ. Ειδικά αν είναι κάτι πικάντικο ή λιπαρό και πόσο μάλλον αν έχεις φάει μέχρι σκασμού. Για να ολοκληρωθεί σωστά η πέψη χρειάζεσαι περίπου 2 ώρες.

9.Πίνεις αλκοόλ και καπνίζεις

Νομίζεις πως το αλκοόλ σε βοηθάει περισσότερο στο να κοιμηθείς επειδή σε χαλαρώνει. Το πρωί θα ξυπνήσεις με πονοκέφαλο και μπόλικα νεύρα. Όσο αφορά στο κάπνισμα να ξέρεις πως η νικοτίνη προκαλεί διαταράξεις στον ύπνο.

10. Αφήνεις το κατοικίδιο σου στο κρεβάτι

Όσοι μοιράζονται το κρεβάτι τους με ένα γούνινο (όχι σακάκι) φίλο έχουν κακή ποιότητα ύπνου. Επίσης η τρίχα του κατοικίδιου θα μπορούσε να συμβάλει σε αλλεργίες και δυσκολίες στην αναπνοή που θα επηρεάσουν σίγουρα τον ύπνο.