Οι νέοι άναψαν στην Φρανκφούρτη τη «Νέα Θεσσαλική Φλόγα» και αναμμένη θα τη μεταδώσουν σε κάθε ομογενή νέο

«Τρίτο συνέδριο Θεσσαλικής Νεολαίας Ευρώπης» στην Φρανκφούρτη

Η Θεσσαλική Νεολαία τιμά τον μεγάλο στιχουργό Βασίλη Τσιτσάνη

Η Υπεύθυνος της Θεσσαλικής Νεολαίας Ευρώπης κ. Αντωνίου Έφη και ο Πρόεδρος της Θεσσαλικής Νεολαίας Ευρώπης κ. Τσιώμος Ιωάννης κήρυξαν την έναρξη του τρίτου Συνεδρίου και καλωσόρισαν τους συνέδρους που προσήλθαν από διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης στο Τρίτο Συνέδριο Θεσσαλικής Νεολαίας Ευρώπης, που διοργανώθηκε στη Φρανκφούρτη την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, στους χώρους της ελληνικής Κοινότητας.

Η Θεσσαλική Νεολαία, μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στους απανταχού Έλληνες. Μέσα σε κλίμα ομόνοιας και με προσανατολισμό στους κύριους στόχους στο τρίτο συνέδριο έγινε στην αρχή η αντικατάσταση των τεσσάρων μελών του απερχόμενου Προεδρείου της Νεολαίας Ανδριάνα Κατσίμπρα (Σβάϊνφουρτ), Άγγελο Ζορμπά (Σβάϊνφουρτ), Στέργιο Μυλωνά (Ντύσσελντορφ) και Κατερίνα Τζιατζιά (Σβάϊνφουρτ) από το νέο, το οποίο αποτελείται από τέσσερα νέα και φρέσκα παιδιά με όραμα, την Αθηνά Παρασόγλου (Σβάϊνφουρτ), την Φωτεινή Μπακάλη, (Σβάϊνφουρτ) την Αθανασία Ρουσιαμάνη (Ντύσσελντορφ) και την Αναστασία Δημητρίου (Κολωνία).

Η σύσταση του νέου Προεδρείου της Θεσσαλικής Νεολαίας Ευρώπης έχει ως εξής: Πρόεδρος Ιωάννης Τσιώμος (Ντύσσελντορφ) και μέλη Έφη Αντωνίου (Κολωνία), Σοφία Κουκουράβα (Γκύτερσλο), Αθηνά Παρασόγλου (Σβάϊνφουρτ), Φωτεινή Μπακάλη (Σβάϊνφουρτ), Αθανασία Ρουσιαμάνη (Ντύσσελντορφ) και Αναστασία Δημητρίου (Κολωνία).

Αμέσως μετά οι νέοι και οι νέες ως αποτέλεσμα ομαδικής εργασίας συζήτησαν για τον μελλοντικό προγραμματισμό, όπου διατυπώθηκαν αξιόλογες προτάσεις για προσεχείς δραστηριότητες με στόχο την προβολή της πολιτιστικής θεσσαλικής παράδοσης και του τουριστικού πλούτου της Θεσσαλίας στην Ευρώπη. Εξέφρασαν «Τρίτο συνέδριο Θεσσαλικής Νεολαίας Ευρώπης» στην Φρανκφούρτημάλιστα την επιθυμία να διοργανώσουν και άλλο συνέδριο προκειμένου να γνωριστούν ακόμη καλύτερα και να εξειδικεύσουν τον παραπάνω προγραμματισμό τους. . Τα μέλη της Θεσσαλικής Νεολαίας Ευρώπης θέλοντας να προβάλουν δημόσια την αγάπη τους για την Θεσσαλία και για τον Βασίλη Τσιτσάνη, σχεδίασαν την παρουσίαση ενός θεατρικού δρώμενου για τη ζωή του μεγάλου στιχουργού. Ένα καλλιτεχνικό δημιούργημα που θα σχεδιαστεί τους επόμενες μήνες και θα παρουσιαστεί δημόσια στο επόμενο 11ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης που θα διοργανωθεί στο Γκύτερσλο το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 σε συνεργασία με το Δήμο Τρικάλων.

Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης νοιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει όλα τα παιδιά της Θεσσαλικής Νεολαίας για το έργο τους καθώς και να ευχηθεί στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Θεσσαλικής Νεολαίας καλή επιτυχία στην εκπλήρωση των στόχων της και στο σπουδαίο έργο της.

OTSE_2015_SynedrioNeolaias03

Φωτογραφία: κ. Γκίκας Διαμαντής από Καστράκι Καλαμπάκας, κ. Λασπά Βασιλική από το Αγναντερό Καρδίτσας, κ. Ντιντής Γεώργιος από το Διαλεχτό Τρικάλων, κ. Μπακάλη Φωτεινή από το Διαλεχτό Τρικάλων, κ. Παρασόγλου Αθηνά από τις Σέρρες, κ. Φιλίππου Κώστας από το Μυρόφυλλο Τρικάλων, κ. Ζάχος Κώστας από τον Παλαμά Καρδίτσα, κ. Βόμπρας Γεώργιος από τη Βατσουνιά Καρδίτσας, κ. Κουκουράβα Σοφία από την Βατσουνιά Καρδίτσας, κ. Τσιώμος Ιωάννης από την Κατερίνη, κ. Μαργαρίτης Χατζής από τη Λάρισα, κ. Ρουσιαμάνη Αθανασία από τα Τρίκαλα, κ. Τσιλόγκας Αντώνης από την Καλαμπάκα Τρικάλων, κ. Προφιλίδης Στέφανος από τις Σέρρες, κ. Αντωνίου Έφη από την Καλαμπάκα Τρικάλων, κ. Σταύρου Ελένη από την Καλαμπάκα Τρικάλων και κ. Δημητρίου Αναστασία από την Καλαμπάκα.