Καραμανλής: «Εάν δεν υπογράψουμε συμφωνία, θα περάσουμε στην Ελλάδα της πείνας!»

του Τάκη Χατζή

newpost.gr

Μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει τον Καραμανλή άγγελο ή δαίμονα, άτολμο ή κακό τακτικιστή, αλλά κανείς δεν  μπορεί να αγνοήσει τη στρατηγική του σκέψη.

Ο πρώην Πρωθυπουργός εκτιμά ότι ο κ. Τσίπρας μια μόνο επιλογή έχει: Να συγκεντρώσει στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής την κοινοβουλευτική του ομάδα και να ξεκαθαρίσει οριστικά την στάση του. Ο κ. Καραμανλής θεωρεί ότι σε αυτή την συνεδρίαση- η οποία θα μπορούσε να διαρκέσει 10,20 ή και 40 ώρες- θα πρέπει να ληφθεί οριστική απόφαση για την όποια συμφωνία με τους εταίρους. Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να οδηγήσει την ομάδα του στην αίθουσα της ολομέλειας ώστε να ψηφίσουν τη συμφωνία ομοφώνως. Γιατί σε αντίθετη περίπτωση, όπως εξηγεί ο πρώην Πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας έχει μια και μόνη επιλογή: Να πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και να παραδώσει την εντολή που είχε λάβει για σχηματισμό Κυβέρνησης.

Ο κ. Καραμανλής πάντως εκτιμά ότι «τελικά θα βρεθεί λύση εάν γίνει γρήγορα αντιληπτό ότι αν δεν υπάρξει, τώρα, συμφωνία,  τότε από την Ελλάδα της κρίσης θα περάσουμε στην Ελλάδα της πείνας»!

Σχετικά με την εσωκομματικές διαμάχες στη Νέα Δημοκρατία, οι οποίες έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα ο κ. Καραμανλής μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες έδωσε μια εξόχως περίεργη απάντηση-χρησμό: «Όταν έχασα τις εκλογές το 2009, νόμιζα πως δύσκολα θα βρισκόταν κάποιος να με αντικαταστήσει. Και όμως υπήρξαν πολλοί…»

Σχετικά με τη στάση την οποία προτίθεται να κρατήσει ο ίδιος εξακολουθεί να κρατάει τα χαρτιά του κλειστά. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι τον αφήνει αδιάφορο η επόμενη μέρα τόσο του κόμματός του όσο και της χώρας!

Εν πολλοίς ο κ. Καραμανλής περιμένει τον σωστό χρόνο παρέμβασης του ώστε η κάθε κίνηση του να έχει περιεχόμενο και αποτελεσματικότητα!