Με μεγάλη επιτυχία η εθνική μας παρέλαση στην Νέα Αγγλία

ΤΟΥ ΘΕΌΔΩΡΟΥ ΚΑΛΜΟΥΚΟΥ

ΠΗΓΗ: ekirkas.com

ΒΟΣΤΩΝΗ. Για την παρέλαση της Βοστώνης που ως γνωστόν έγινε με επιτυχία την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 μίλησε ο Μιχάλης Δουκάκης, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στον χώρο εκκίνησης μαζί με την σύζυγό του Κίτυ και τον εγγονό τους Πίτερ. Είπε στον «Ε.Κ.», πως «θυμάμαι όταν ήμουν εννέα ετών που με είχε πάρει ο πατέρας μου σε μία μεγάλη εκδήλωση για την Ανεξαρτησία της Ελλάδος».

PARELASH - DUKAKIS 1

Θεόδωρος Καλμούκος, Μιχάλης Δουκάκης και Πίτερ.

Στην ερώτηση πού πηγαίνει σήμερα η Ελλάδα, είπε ότι «η λιτότητα δεν θα λύσει το πρόβλημα όπως έχομε πει και σε προηγούμενες συνεντεύξεις μας και με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα έχει μιλήσει πολύ δυνατά γι’ αυτό και προσπαθεί να πει στους Ευρωπαίους πως δεν μπορείτε να βοηθήσετε την Ελλάδα να βγει από το πρόβλημα με τις πολιτικές που ακολουθείτε».
Οταν τον ρωτήσαμε πώς τα πηγαίνει η ελληνική κυβέρνηση, ανέφερε πως «κάνουν ακριβώς αυτό που πρέπει να κάνουν, αλλά πρέπει να εργασθούν και στα θέματα όπως η φοροδιαφυγή, η διαφθορά, αλλά οι Ευρωπαίοι πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό το σύστημα των μέτρων λιτότητας δεν λειτουργεί κι όπως σας έχω πει κι άλλη φορά το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα».

(L-R) Antonis H. Diamataris, Publisher-Editor of the National Herald, Litsa Diamataris, and Kitty and Michael Dukakis flanking their grandson Peter.
(L-R) Antonis H. Diamataris, Publisher-Editor of the National Herald, Litsa Diamataris, and Kitty and Michael Dukakis flanking their grandson Peter.

Ο δήμαρχος της Βοστώνης Μάρτι Γουόλς δήλωσε στον «Ε.Κ.» πως «είναι μεγάλη η μέρα σήμερα για τη Βοστώνη και κάθε φορά που γιορτάζομε την ελληνική κουλτούρα». Τόνισε πως «η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα είναι τόσο ζωντανή και χαίρομαι που βλέπω τόσους πολλούς που συμμετέχουν σήμερα στην παρέλαση».
Ο διοικητής της Αστυνομίας Μασαχουσέτης Γουίλιαμ Εβανς είπε στον «Ε.Κ.» πως «χαίρομαι που εδώ για να γιορτάσουμε την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, είναι πάντοτε μία καλή ημέρα για την πόλη και χαίρομαι που βλέπω τόσο κόσμο ο οποίος έχει έλθει να παρελάσει και να γιορτάσει την Ελληνική Κληρονομιά».
Η υποκυβερνήτης της Μασαχουσέτης Καρίν Πολίτο δήλωσε στον «Ε.Κ.» πως «είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ εκ μέρους του κυβερνήτη κ. Μπέικερ και της διοίκησης της Μασαχουσέτης για να γιορτάσω τον ελληνικό πολιτισμό, τις συνεισφορές που έχουν κάνει οι Ελληνοαμερικανοί στην πολιτεία της Μασαχουσέτης, οι οποίοι είναι σκληρά εργαζόμενοι και καλοί οικογενειάρχες».
Η κ. Πολίτο τόνισε πως «είμαι Ελληνίδα μέσω του γάμου μου, έχω έναν θαυμάσιο Ελληνα σύζυγο, τα παιδιά μας είναι Ελληνες και εκτιμώ όλα όσα κάνει η οικογένειά μου και γιορτάζει την Ελληνική Κληρονομιά».

Η γενική πρόξενος Ιφιγένεια Καναρά, είπε στον «Ε.Κ.» πως «η ιστορία μας πρέπει να διδάσκεται και η παράδοση να ‘παραδίδεται’ στις νέες γενιές, όχι για τυπικούς λόγους ή εξαιτίας κάποιας αρχαιολατρικής αντίληψης. Είναι λόγοι ουσίας που καθιστούν αναγκαία για την ίδια την επιβίωση του έθνους και τη διατήρηση της ταυτότητάς μας, μέσα και έξω από την Ελλάδα, να μαθαίνουμε το παρελθόν, να διδασκόμαστε από τα ‘μαθήματά’ του και βεβαίως να αποφεύγουμε τα ίδια λάθη. Η παρέλαση, όπως και το σύνολο των λοιπών εκδηλώσεων που πλαισιώνουν τον εορτασμό της εθνικής επετείου, αυτό ακριβώς το σκοπό έχουν».
Η κ. Καναρά υπογράμμισε ότι «εντύπωση στη σημερινή παρέλαση μου προκάλεσε το ηλικιακό εύρος των συμμετεχόντων. Είδα από παιδάκια σε καροτσάκια που παρέλασαν χαρούμενα με τους γονείς τους, παρά το κρύο, μέχρι ανθρώπους άνω των 90 που με σθένος και δύναμη ψυχής συμμετείχαν στην εκδήλωση στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα».
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας Βασίλης Καυκάς είπε ότι «η παρέλαση πήγε πολύ καλά, ο κόσμος συμμετείχε από όλη τη Νέα Αγγλία. Είμαι χαρούμενος για τη συμμετοχή του κόσμου και για τη συμπαράσταση και συμμετοχή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και πρώην προέδρων που βοήθησαν για να έχουμε μία καλή παρέλαση».
Ο Γαβριήλ Βιδάλης, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που ξεκίνησαν την παρέλαση, έχοντας μιλήσει προσωπικά στον αείμνηστο δήμαρχο Τόμας Μενίνο με τον οποίον συνδεόταν με στενή φιλία, τόνισε πως «έχει επιτυχία η παρέλαση», ενώ στην ερώτηση «πώς αισθάνεστε έπειτα από 21 χρόνια που την ξεκινήσατε;», είπε «ακόμα αντέχω».
Ο Γιώργος Τσάκαλης, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, υπογράμμισε πως «προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο και πρέπει να συνεχίσουμε για την πατρίδα».
Ο Αφροαμερικανός φιλέλλην δημοτικός σύμβουλος Τίτο Τζάκσον, ο οποίος συμμετείχε στην παρέλαση μαζί μα άλλους συναδέλφους του, δήλωσε στον «Ε.Κ.» πως «αισθάνομαι πολύ όμορφα με τη σημερινή παρέλαση, ότι βρίσκομαι ανάμεσα στην οικογένειά μου, είναι μία θαυμάσια ημέρα, ζήτω η Ελλάδα».
Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Τσούμπανος είπε, πως «η παρέλαση πήγε μια χαρά, είχαμε αρκετό κόσμο, ο παλμός ήταν απίθανος» και συμπλήρωσε πως «αισθάνομαι περήφανος για την Ελληνική Κοινότητα της Βοστώνης διότι κατορθώσαμε πολλά και ιδιαίτερα να κινήσουμε το ενδιαφέρον της νεολαίας και από ό,τι είδατε σήμερα είχαμε υπεραρκετή νεολαία κι αυτό είναι το ευχάριστο».

Ο επιχειρηματίας Χάρης Κατής τόνισε πως «ήταν πολύ ωραία, είχε αρκετό κόσμο, είχε παλμό για την Ελλάδα και την Ομογένεια».
Ο ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεόφιλος Καμπερίδης έδωσε τον χαρακτηρισμό «μεγαλοπρέπεια, δεν πρέπει να ξεχνούμε το παρελθόν διότι φωτίζει το παρόν και το μέλλον. Συγχαρητήρια σε όλους». Στην ερώτηση πώς αισθάνθηκε με την παρέλαση, απάντησε «ανάταση ψυχής, μνήμες και θύμηση του χρέους που έχουμε σ’ αυτούς που αγωνίστηκαν και έδωσαν την ελευθερία στην Ελλάδα».
Ο Γιάννης Κερατσόπουλος υποστήριξε ότι «η παρέλαση ήταν το κάτι άλλο, όλα πήγαν καλά, είχε αρκετό κόσμο και πολύ ενθουσιασμό».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλάτουλας είπε, ότι «ήταν εντυπωσιακή η παρέλαση, συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία Νέας Αγγλίας και για το γεγονός ότι τίμησε τον ‘Εθνικό Κήρυκα’ αλλά και την μνήμη του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου».
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης Βασίλης Γκουρνέλος είπε «οι εντυπώσεις μου είναι πολύ καλές διότι δεν περίμενα τόσο κόσμο, τόσους πολλούς παρελαύνοντες».

*Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο ekirikas.com