Θεατρικό σκετς από αναγνώστη της ΡΗΡ για τα αίτια της κρίσης

Σου στέλνω ένα θεατρικό σκετς του οποίου η έπνευση ήταν αποτέλεσμα μιας πραγματικής ιστορίας….. η οποία αποτελεί κομμάτι της αιτίας της όποιας τα οδυνηρά αποτελέσματα τα βιώνουν οι Έλληνες και η Ελλάδα τώρα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ……

Ήμουν στο Πήλιο την εποχή που μαζεύουν τις ελιές και καθόμουν με φίλο ελαιοπαραγωγό…. είχε αρκετά στρέμματα με ελιές, και πίναμε τσίπουρα αραχτοί σε τσιπουραδικο παραλίας. Ξαφνικά πήρε στο κινητό τον επικεφαλής Αλβανό να τον ρωτήσει……!!!! ΕΑΝ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ και οι ομοεθνείς του μάζευαν τις ελιές. Μετά το ξάφνιασμα τον ρώτησα πως είναι δυνατόν να μην εποπτεύει, ο ίδιος την περιουσία του και το βιος του, και πως το κόστος τελικά θα είναι μεγάλο και το προϊόν του μη ανταγωνιστικό. Εδώ με τέλειωσε «ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟΖΥΓΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΟΚ». Εγώ μούγκα στην στρούγκα, ευτυχώς το τσίπουρο ήταν πολύ καλό και κερασμένο.

Αυτό μου έδωσε το ερέθισμα για το εξής σκετς .

ΣΚΗΝΗ ΠΡΩΤΗ

ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ πολυτελή πολυθρόνα καθισμένος, με πούρο στο χέρι και με μια νεαρά Ουκρανεζα στα πόδια ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΣ… να παίρνει τηλέφωνο στο κινητό τον επικεφαλής Αλβανό ( τον ΠΑΡΑΠανούση) να τον ρωτήσει εάν όλα πάνε καλά και οι ομοεθνείς του μάζευαν τις ελιές. Μετά από λίγο όμως το κινητό του επικεφαλής Αλβανού δεν ακούγεται καλά και κάνει παράσιτα, πολλά παράσιτα οπότε σε απορία του αφεντικού, αναγκάζεται να του αποκαλύψει, ότι αρρώστησε η μάνα του και πετάχτηκε μέχρι τα Τίρανα………..- ΑΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ – διότι άφησε στην θέση του τον εξάδελφο του (τον ΡΑΠΑνούση) και θα πάρει αμέσως τηλέφωνο να ρωτήσει πως πάει το μάζεμα και ευθύς θα τον ενημερώσει.

ΣΚΗΝΗ ΔΕΥΤΕΡΗ

Ο ΠΑΡΑπανούσης καθισμένος σε μια μικρότερη αλλά εξ ισου πολυτελή πολυθρόνα και με ναργιλέ στα πόδια παίρνει τηλέφωνο τον ξάδελφο ΡΑΠΑνούση να ρωτήσει πως πάει το μάζεμα, αλλά ακούει ομιλίες και οχλαγωγίες σαν από καφετέρια και συνάμα γυναικείες φωνές. ΞΑΦΝΙΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΠΑΡΑπανούσης ρωταει τον εξάδελφο ΡΑΠΑνούση που είναι και εάν το μάζεμα πάει καλά .Τότε ο ΡΑΠΑνούσης του είπε ότι η γκόμενα του πήγε και τον βρήκε μαζί με μια φίλη της και του ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος και τι θα κάνουν με το παιδί, γιαυτο πήγαν στην καφετέρια να το συζητήσουν. ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ – διότι άφησε στην θέση του ένα φίλο του Έλληνα Ρομα (τον ΠΑΝουση ). Ο οποίος του υποσχέθηκε ότι θα μάζευε τις ελιές μαζί με την φαμίλια του του στην μισή τιμή από τους Αλβανούς ομοεθνείς και θα πάρει αμέσως τηλέφωνο να ρωτήσει πως πάει το μάζεμα και ευθύς θα τον ενημερώσει.

ΣΚΗΝΗ ΤΡΙΤΗ

Ο ΡΑΠΑνούσης καθισμένος σε μια μικρότερη και απλή πολυθρόνα και με ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΝΟΥΣΑ ΓΚΟΜΕΝΑ να τον ψήνει μαζί με την φίλη της, παίρνει τηλέφωνο τον φίλο του Έλληνα Ρομα τον ΠΑΝουση αλλά ακούει ομιλίες και οχλαγωγίες ΑΠΟ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ… ΞΑΦΝΙΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΡΑΠΑνούσης ερωτάει τον φίλο Ρομά ΠΑΝούση που είναι και εάν το μάζεμα πάει καλά. Τότε ο Ρομά ΠΑΝούσης του είπε ότι βρήκαν μια παρτίδα πολύ φτηνά χαλιά και πήγε στην λαϊκή να τα πουλήσει….. γιατί ήταν μεγάλη ευκαιρία!!! . ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ – διότι άφησε στην θέση του ένα φίλο του ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ (τον Νουση ). Ο οποίος του υποσχέθηκε ότι θα μάζευε τις ελιές μαζί με άλλους φίλους του Πακιστανούς, στην μισή τιμή, από τους Έλληνες Ρομά γιατί τους κυνηγαει η αστυνομία και θέλουν να κάνουν αρπαχτη – να βγάλουν εισιτήρια να πάνε στην πατρίδα τους – και θα πάρει αμέσως τηλέφωνο να ρωτήσει πως πάει το μάζεμα και ευθύς θα τον ενημερώσει.

ΣΚΗΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ

Ο Ρομά ΠΑΝούσης καθισμένος σε μια μικρότερη πλαστική πολυθρόνα με φλοκάτες πολύχρωμες και με τα γυφτακια ξυπόλητα να τρέχουν γύρω του παίρνει τηλέφωνο το Πακιστανό τον Νουση αλλά ακούει ομιλίες και οχλαγωγίες και σειρήνες από αστυνομία ΞΑΦΝΙΑΣΜΕΝΟΣ Ο Ρομά ΠΑΝούσης ρωτάει τον φίλο Πακιστανό Νούση που είναι και εάν το μάζεμα πάει καλά. Τότε ο Πανούσης του είπε ότι ενώ πήγαιναν να μαζέψουν τις ελιές τους την έπεσε η αστυνομία και επειδή δεν είχαν νόμιμα χαρτιά τούς συνέλαβαν . ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ – διότι άφησε στην θέση του ένα φίλο του κινέζο τον Ση ο οποίος θα μαζέψει με άλλου Κινέζους τις ελιές . Μάλιστα θα πάρουν τα μισά λεφτά από αυτούς αρκεί κάθε μέρα να τους ταΐζουν ένα πιάτο ρύζι.

ΣΚΗΝΗ ΠΕΜΠΤΗ

Ο Πακιστανός Νουσης καθισμένος σε ΕΝΑ ΠΟΥΦ ΠΟΥΦ με πολύχρωμα σεντόνια γύρω του παίρνει τηλέφωνο το Κινέζο φίλο Ση. Αλλά ακούει κραυγές πόνου και φωνές. ΞΑΦΝΙΑΣΜΕΝΟΣ Ο Πακιστανός Νουσης ρωτάει τον φίλο κινέζο Ση, που είναι και εάν το μάζεμα πάει καλά. Τότε ο Ση του λέει ότι όλο το συνεργείο των κινέζων γκρεμοτσακίστηκε από τις σκάλες, όταν ανέβηκαν για να μαζέψουν τις ελιές. Και πως έγινε να γκρεμοτσακιστείτε όλοι ουρλιάζει ο Νουσης. Και ο Ση. Μα για να βγάλουμε κάτι τις παραπάνω, σου δώσαμε βλέπεις, πολύ χαμηλή τιμή, αγοράσαμε σκάλες. – Ε και. – κινέζικες……

ΣΚΗΝΗ ΕΚΤΗ

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ελαιοπαραγωγός μόλις το μαθαίνει λέει να βρίσω η να κάνω τον κινέζο και πίσω του βγαίνουν όλοι (σε πορτραίτα) της οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί άλλα σαν πίσω του βγαίνουν όλοι (σε πορτραίτα) της οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί άλλα σαν κινέζοι……..

ΣΤΑΘΗΣ ΑΛ. ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ