Φραστική επίθεση στον Βαρουφάκη σε εστιατόριο στα Εξάρχεια

Eκτός από τις σφοδρές επιθέσεις των δανειστών και μεγάλης μερίδας του διεθνούς Τύπου, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης χθες το βράδυ  στο κέντρο της Αθήνας δέχθηκε την φραστική επίθεση μίας ομάδας περίπου 30 νεαρών.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης βρισκόταν αργά το βράδυ της Τρίτης σε γνωστό εστιατόριο των Εξαρχείων, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του. Την ώρα που απολάμβανε το δείπνο του με την σύζυγό του, μία ομάδα περίπου 30 νεαρών στην ουσία εισέβαλαν στο εστιατόριο και κατευθύνθηκαν με άγριες διαθέσεις στο τραπέζι του υπουργού Οικονομικών.

Οι νεαροί προπηλάκισαν και επιτέθηκαν φραστικά κατά του Γιάννη Βαρουφάκη και της παρέας του και τα αίματα γρήγορα άναψαν, με τον υπουργό να τους απαντά επίσης σε υψηλούς τόνους.

Προκειμένου να μην υπάρξει “σύρραξη” μέσα στο εστιατόριο ο κ. Βαρουφάκης βγήκε έξω από το εστιατόριο και εκεί άρχισε να λογομαχεί με την ομάδα των 30 νεαρών.

Το σκηνικό έντασης διήρκησε αρκετή ώρα με τους νεαρούς να είναι εριστικοί και με επιθετικές διαθέσεις κατά του υπουργού και εκείνος με τη σειρά του σε υψηλούς τόνους να προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τις θέσεις του.

Μετά από αρκετή ώρα, τα πνεύματα ηρέμησαν και οι νεαροί αποχώρησαν.

Το ίδιο όμως συνέβη και για τον Γιάννη Βαρουφάκη με τη σύζυγό του, οι οποίοι δεν συνέχισαν το γεύμα τους και αποχώρησαν από το εστιατόριο.

πηγή:NewsIt.gr

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο κ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

Για τον προπηλακισμό που δέχτηκε το βράδυ της Τρίτης σε εστιατόριο στα Εξάρχεια όπου έτρωγε με τη σύζυγό του, Δανάη, μίλησε σε δημοσιογράφος ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. «Δεν επρόκειτο για οργανωμένο επεισόδιο, προσπάθεια σοβαρού τραυματισμού μας, προβοκάτσια ή μέρος της συνολικότερης προσπάθειας πολιτικής “αποδόμησής” μου των τελευταίων ημερών» αναφέρει ο υπουργός.

Όπως λέει ο κ. Βαρουφάκης, γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα μία ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε στην αυλή του εστιατορίου όπου έτρωγαν ο ίδιος με τη σύζυγό του και μία φίλη της.

«Με απειλητικές διαθέσεις, καλυμμένα τα πρόσωπα, ύβρεις και ρίψη γυάλινων αντικειμένων προς εμάς (τα οποία δεν μας χτύπησαν) κινήθηκαν σχετικά αργά προς το μέρος μας απαιτώντας την απομάκρυνσή μου από τον “χώρο τους”.

»Στόχος τους, έχω την εντύπωση, δεν ήταν ο τραυματισμός μας καθώς, αν ήθελαν να με τραυματίσουν, είχαν την ευκαιρία, και την συντριπτική “αριθμητική” υπεροχή, για να το πετύχουν. Εκτιμώ ότι στόχος τους ήταν να με οδηγήσουν σε άτακτη φυγή με ελαφρά, εξευτελιστικά χτυπήματα. Αυτό όμως δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί επειδή η Δανάη, πριν έρθουν δίπλα μας οι αντιεξουσιαστές (και πριν προλάβω να την σταματήσω), σηκώθηκε όρθια και με αγκάλιασε με δύναμη, στρέφοντας την πλάτη της προς αυτούς έτσι ώστε να πρέπει να χτυπήσουν πρώτα εκείνη πριν χτυπήσουν εμένα.

»Η κίνηση εκείνη της Δανάης φαίνεται ανάγκασε την “εμπροσθοφυλακή” (δύο άτομα) να προσπαθήσουν για μερικά δευτερόλεπτα να με «πετύχουν» χωρίς να χτυπήσουν εκείνη. Πολύ γρήγορα όμως υποχώρησαν και, συνεχίζοντας τις ύβρεις και τις απειλές, βγήκαν από την αυλή και μας περίμεναν έξω από το εστιατόριο. Ένα τέταρτο της ώρας αργότερα, και αφού οι υπόλοιποι θαμώνες του εστιατορίου αποχώρησαν χωρίς να εμποδιστούν, βγήκαμε με την Δανάη κατευθυνόμενοι προς την μοτοσυκλέτα μας που ήταν σταθμευμένη ακριβώς έξω από το εστιατόριο, επί της Βαλτετσίου. Οι αναμένοντες αντιεξουσιαστές, υβριστικοί μεν αλλά από απόσταση μερικών μέτρων, μας υποδείκνυαν να εγκαταλείψουμε τον “χώρο” τους.

»Ανεβήκαμε στην μοτοσυκλέτα αλλά την ίδια ώρα ξεκίνησα διάλογο μαζί τους, δηλώνοντας ότι θέλω να τους ακούσω ακόμα κι αν αυτό απαιτεί να με χτυπήσουν. (Έσβησα μάλιστα και τον κινητήρα, κατέβηκα, και συνομίλησα με μια ομάδα 5-6 από τους πιο θυμωμένους εξ αυτών). Μετά από περίπου 15 λεπτά έντονης αλλά μη βίαιης συνομιλίας τα πνεύματα ηρέμησαν και αποχωρήσαμε (με την μοτοσυκλέτα μας) χωρίς καμία απειλή.

»Το εν λόγω περιστατικό επιβεβαιώνει κάποιες σκέψεις και συναισθήματα που είχα από την εποχή που ζούσα στην περιοχή των Εξαρχείων (2000-2006) καθώς και κατά την διάρκεια “εισβολών” ατόμων του ίδιου χώρου στα αμφιθέατρα της Οδού Σίνα όπου δίδασκα. Τώρα δεν είναι η στιγμή για να αναπτύξω εκείνες τις σκέψεις.

»Αρκούμαι να δηλώσω, άλλη μια φορά, την πάγια θέση πως, όσο φόβο και απέχθεια να μας προκαλεί η άσκηση αυθαίρετης βίας, η απάντηση στον θυμό αυτών των ανθρώπων και στις βίαιες εκδηλώσεις τους, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ούτε η άτακτη υποχώρηση ούτε η βίαιη καταστολή» τονίζει ο υπουργός.

Newsroom ΔΟΛ

Δημ. Παπαδημούλης

Το συγκεκριμένο περιστατικό καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter αναφέρει:

“Ο άγριος προπηλακισμός του Βαρουφάκη,δεν είναι μαγκιά, επανάσταση η αναρχία.Είναι σκέτος φασισμός.Του αξίζει η απόλυτη καταδίκη κ απομόνωση”.