Ιταλική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι υπάρχει “σχέδιο” για Κυβέρνηση τεχνοκρατών ή ριζική αλλαγή της κυβέρνησης Τσίπρα

– Βερολίνο και η Φρανκφούρτη έχουν έτοιμο το Σχέδιο Β’ για την Ελλάδα το οποίο δεν θα μοιάζει με ό,τι έχει διαρρεύσει μέχρι σήμερα, γράφει η La Stampa
– Το σχέδιο περιλαμβάνει χρεοκοπία αλλά χωρίς έξοδο από το ευρώ
– «Τα “γεράκια” απαντούν στις προκλήσεις των Ελλήνων με προκλήσεις. Το στοίχημα είναι ποιός θα δειλιάσει πρώτος»

Το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας, La Stampa είναι αποκαλυπτικό. Το Βερολίνο και η Φρανκφούρτη έχουν έτοιμο το σχέδιο Β’ για την Ελλάδα το οποίο δεν θα μοιάζει με ό,τι έχει διαρρεύσει μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο περιλαμβάνει χρεοκοπία αλλά χωρίς έξοδο από το ευρώ, με την εισαγωγή ενός είδους μίνι – ελέγχων, σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της «ανθρωπιστικής κρίσης» και ένα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευση των τραπεζών.

Όμως υπάρχει όμως μια μικρή λεπτομέρεια: Για να εφαρμοστεί αυτό το σχέδιο, γραφει η “La Stampa”, πρέπει να υπάρξει ή ριζικός ανασχηματισμός ή μια νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών.

Υπάρχει επίσης σύμφωνα με την εφημερίδα, μια προθεσμία που τρομοκρατεί την ευρωζώνη και είναι η 12η Μαϊου η οποία πλησιάζει και προσθέτει: «Μετά από 3μήνες στα χέρια των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων δεν βρίσκεται ούτε ίχνος πρότασης».

“Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι μια σημαντική χώρα και από γεωστρατηγική πλευρά. Αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι για να είσαι μέλος της ευρωζώνης υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις. Ειδικά αν μετά από αυτή την εξανλτητική αναμέτρηση η Ελλάδα βγεί από το ευρώ, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα”, λέει γερμανός αξιωματούχος.

Η εφημερίδα καταλήγει: «Τα “γεράκια” απαντούν στις προκλήσεις των Ελλήνων με προκλήσεις. Το στοίχημα είναι ποιός θα δειλιάσει πρώτος».