ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Ο Μάιος μας έφτασε…

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

«Ο Μάϊος μας έφθασε εμπρός βήμα ταχύ»…

Άλλοι πάνε στις εξοχές κι άλλοι ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά!

Στεφάνι θα πλέξουν οι μεν. Στεφάνι θα φορέσουν οι δε!..

«Μέρα Μαγιού μου μίσεψε».

Κάθε γωνιά της Αθήνας έχει και την ταβέρνα της. Κάθε πεζοδρόμιο έχει και το ψητοπωλείο του. Κάθε πλατεία έχει και το σουβλατζίδικο της. Στα …Εξάρχεια βρήκε να πάει να φάει;

Θα ήθελε να θυμηθεί τη νιότη του που του ‘λεγε ότι θα γινόταν άλλος!

Έγινε υπουργός! Καθηγητής. Δεν ξέρω εάν το προσέξατε, αλλά από όταν στην Ελλάδα το υπουργείο οικονομικών το καταλαμβάνουν …καθηγητές Πανεπιστημίων, πάμε από το κακό στο χειρότερο! Από την  λιτότητα στην χρεοκοπία!

Και που να έλθει η ώρα των …φοιτητών τους!

Ηρωϊδα η συμβία! Τον «σκέπασε» με το σώμα της  να προστατέψει τα στήθη του!

Τώρα, σύμφωνα με το νόμο της ιπποσύνης, εκείνος έπρεπε να πεταχτεί όρθιος να προστατέψει τα δικά της στήθη!

Ε, δεν μπορεί να τα προκάμει και όλα! Τώρα προστατεύει την οικονομία μας!

Προεδρεύει, λέει, στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, άρα υπάρχει!

Και ο Σπύρος Σκούρας, αυτός ο δαιμόνιος έλληνας πρωτοπόρος του Χόλιγουντ στα γεράματά του, του έδωσαν τον τίτλο του Προέδρου, τον ανέβασαν στον πιο ψηλό όροφο της 20th Century Fox, την οποία είχε ο ιδρύσει και απογειώσει, του έδωσαν και τρεις γραμματείς, αλλά ο ίδιος ήταν δυστυχής γιατί, όπως έλεγε στους φίλους του, «…το μόνο που δεν μου έδωσαν ήταν και κάποιο έργο να κάνω! Δεν μου το ‘παν, αλλά ήταν σαν να εννοούσαν πως αν ήθελα μπορούσα να γράψω τα  απομνημονεύματά μου»!..

Ε, κατά πως το πάνε, μάλλον θα τα βρούμε τελικά με τους εταίρους. Έστω και μετ΄ εμποδίων. Κάτι θα δώσουμε κάτι θα πάρουμε, νταραβέρι να γίνεται! Πάει και ο ΕΝΦΙΑ . Μας καλοκάθισε κι αυτός! Και να σκεφθεί κανείς πως ήταν ο φόρος που έριξε το Σαμαρά από την κυβέρνηση! Έλεγαν: Μην πληρώνετε ΕΝΦΙΑ, θα έρθουμε και θα τον καταργήσουμε!..

Τώρα μας λένε, από χρόνου και βλέπουμε…

Μου θυμίζει εκείνη την καταπληκτική ταινία με τον αξέχαστο Χατζηχρήστο: Δεν πήγαινε καλά το θέατρο, έπαιζαν με άδεια καθίσματα και έκανε την είσοδο ΔΩΡΕΑΝ. Είδαν τζάμπα οι πολίτες, γέμισαν ασφυκτικά το θέατρο!

Έγινε η παράσταση, έπεσε το χειροκρότημα σύννεφο, σηκώθηκαν να φύγουν οι θεατές και τότε είδαν στο στηθαίο του «εξώστη» μια μεγάλη  πινακίδα  που έγραφε: Η ΕΞΟΔΟΣ δραχμές 5!!!

Ο Μάϊος μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ…