Νέα απάτη από ταξιδιωτικό γραφείο με σχολική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη

Ηράκλειο

Με τις βαλίτσες ανά χείρας έμειναν 60 μαθητές του Ηρακλείου Κρήτης και οι δέκα συνοδοί τους, καθώς λίγο πριν την αναχώρησή τους για Κωνσταντινούπολη το ταξιδιωτικό γραφείο που είχε αναλάβει την εκδρομή τους άφησε ξεκρέμαστους.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία, ο ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου είχε εισπράξει προκαταβολή ύψους 20.000 ευρώ και δεν κατέθεσε ποτέ τα χρήματα για τα εισιτήρια και τη διαμονή των παιδιών και των συνοδών τους.

Ο ίδιος αν και αναζητήθηκε προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την αθέτηση της συμφωνίας δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής.

Οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου επρόκειτο να αναχωρήσουν το βράδυ του Σαββάτου με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους για Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius.

Σύμφωνα με το cretalive, οι περίπου 60 μαθητές της Β’ Τάξης του 2ου Λυκείου Ηρακλείου και οι συνοδοί τους επρόκειτο να αναχωρήσουν το βράδυ του Σαββάτου για το λιμάνι του Πειραιά και μετά να συνεχίσουν το ταξίδι τους για Κωνσταντινούπολη.

Στις 6.00 το απόγευμα κάποιοι εξ αυτών ενημερώθηκαν από εκπρόσωπο του γραφείου ότι η αναχώρηση δεν θα γίνει καθώς δεν υπάρχουν ούτε τα εισιτήρια του πλοίου.

Newsroom ΔΟΛ