Την ανάκληση της αναγνώρισης των Σκοπίων από τις ΗΠΑ ως “Δημοκρατία της Μακεδονίας” ζητά η Παμμακεδονική

Η ανάκληση της αναγνώρισης από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με το όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας” της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας   (F.Y.R.O.M.) , θα αποτελέσει ένα από τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες του 69ου Εθνικού Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής,  που θα διεξαχθεί από 25 έως και 29 Ιουνίου 2015 στη Βοστώνη.  Από τα άλλα θέματα που απασχολήσουν το Συνέδριο, θα είναι  ανασκαφές στην Αμφίπολη αλλά και η προσέλκυση και εγγραφή νέων στην Ένωση.

Χατζής,

Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Αμερικής  κ. Δ. Χατζής.

Για την ευόδωση της επιδίωξης να ανακληθεί η αναγνώριση προς τα Σκόπια,  η Παμμακεδονική έχει ήδη προχωρήσει σε δημόσια έκκληση (petition) προς την Αμερικανική κυβέρνηση. Η έκκληση, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η οργάνωση, έτυχε θερμής ανταπόκρισης από χιλιάδες ομογενείς αλλά και φιλέλληνες. Για τον σκοπό αυτό η ηγεσία της Παμμακεδονικής έχει ενημερώσει σχετικά τον Αρχιεπίσκοπο της Αμερικής κ.κ. Δημήτριο, τους εκπροσώπους του Hellenic Caucus, τις ηγεσίες των ομογενειακών οργανώσεων και Αμερικανούς παράγοντες.

«Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπερνά τις προσδοκίες μας», δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης κ. Δ. Χατζής. «Εκ μέρους της Παμμακεδονικής θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους τους συμπατριώτες μας, ομογενείς και Αμερικανούς και όλες τις Ομογενειακές οργανώσεις που συνεργάσθηκαν μαζί μας. Η σταθερότητα σε γεωστρατηγικό, πολιτικό, οικονομικό αλλά και ανθρωπογενές επίπεδο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο έχει ιδιαίτερη σημασία για τις Η.Π.Α. Στην περιοχή αυτή, η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο λόγω της αναντικατάστατης γεωγραφικής της θέσης, των τεράστιων ενεργειακών της αποθεμάτων και του πλούτου του υπεδάφους της. Στην εύθραυστη και υπό αναδιαμόρφωση παρούσα διεθνή συγκυρία η Ελλάδα είναι ο κατεξοχήν χώρος ο οποίος μπορεί να προσφέρει μια σημαντική προώθηση των Αμερικανικών στρατηγικών επιδιώξεων στην εν λόγω περιοχή. Συνεπώς κρίνουμε πως η συγκυρία είναι πραγματικά ευνοϊκή για το αίτημά μας».

Η Αρχαιολόγος και Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, είναι προσκεκλημένη της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α. ως η κύρια ομιλήτρια στο συνέδριο. «Είναι μεγάλη μας τιμή να έχουμε κοντά μας την κ. Μενδώνη η οποία θα ενημερώσει τα μέλη και τους φίλους μας για την πορεία των ανασκαφών στην Αμφίπολη», λέει ο πρόεδρος της οργάνωσης κ. Δ. Χατζής. «Θα διοργανώσουμε μία σειρά από διαλέξεις για το ευρύτερο κοινό με θέμα τις ανασκαφές και τα ευρήματα στον λόφο Καστά στην Αμφίπολη».

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος «Φίλιππος ο Μακεδών και Κλεοπάτρα» και ο Σύλλογος Νεολαίας «Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου» και θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Marriot Hotel Newton (2345 Commonwealth Ave, Newton, MA 02466, Tel. (617) 969-1000)

«Καλούμε την ομογένεια να συμμετάσχει στις εργασίες του συνεδρίου μας. Στη δύσκολη αυτή και αβέβαιη εποχή για τον Ελληνισμό η συμπόρευση, ενότητα και ομοψυχία των δυνάμεών μας είναι αναγκαίες. Η δημόσια έκκληση για το Μακεδονικό είναι μία ευκαιρία για τον Ελληνισμό να καταδείξει τη δύναμή του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η επιτυχία του εγχειρήματος αυτού δεν θα ‘ναι επιτυχία της Παμμακεδονικής αλλά επιτυχία του Ελληνισμού και ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας», καταλήγει ο κ. Χατζής.

Στοιχεία/φωτο:greeknews.com