Διαψεύδει η αντιπροεδρία ρήγματα στο κυβερνητικό μέτωπο

Αθήνα

«Μυθοπλαστικής υφής» χαρακτηρίζει το γραφείο του Γ.Δραγασάκη δημοσιεύματα, που κάνουν λόγο για ρήγματα στο κυβερνητικό μέτωπο, λόγω των χθεσινών διαρροών από το Μαξίμου περί αδυναμίας συμφωνίας με τους εταίρους λόγω των κόκκινων γραμμών που θέτουν.

Λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Δραγασάκης, μετά τη συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι το μεσημέρι της Τρίτης, δήλωνε ότι «η επίτευξη συμφωνίας είναι ρεαλιστικός και ορατός στόχος, υπό την προϋπόθεση ότι όλοι οι θεσμοί θα δράσουν εποικοδομητικά».

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε μερίδα του ελληνικού Τύπου, η δημοσιοποίηση των διαρροών της ελληνικής κυβέρνησης λίγο πριν τις συνομιλίες Ντράγκι – Δραγασάκη προκάλεσε αρνητικές επιπτώσεις στη συνάντηση, κάτι που διέψευσε ο κ. Δραγασάκης.
Η σημερινή ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Δραγασάκη αναφέρει: «Όσοι σπεύδουν να προκαλέσουν αντιπερισπασμούς, ‘ανακαλύπτοντας’ δήθεν ρήγματα στο κυβερνητικό μέτωπο απλά ματαιοπονούν».

Προσθέτει πως τα σχετικά δημοσιεύματα δεν αντέχουν καν σε σχολιασμό, πόσο μάλλον σε διάψευση.

«Για όσους ενδιαφέρονται για την πραγματικότητα, ας ανατρέξουν σε όσα ευκρινώς δηλώθηκαν εχθές. Η δημιουργική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών είναι η μόνη ρεαλιστική προσέγγιση για την εποικοδομητική ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

Newsroom ΔΟΛ