Υπουργός Δικαιοσύνης: Δεν προτιμάς να εξοικειώσεις με την ιδέα της αντεκδίκησης

Την ώρα που ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, με ανακοίνωσή του έδειχνε την ενόχλησή του για τα σχόλια που επέσυρε η δήλωσή του αναφορικά με την  τύχη του Βούλγαρου παιδοκτόνου στις φυλακές, ένας άλλος Υπουργός, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος εμφανίστηκε “αιχμηρός”  σχετικά με τη διατύπωση που χρησιμοποίησε ο κ. Πανούσης.

Για το θέμα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις του κ. Πανούση, ασχολήθηκαν πολλά -ηλεκτρονικά κυρίως- ΜΜΕ, ανάμεσα σ΄αυτά και η Panhellenic Post με σημείωμά της από τη στήλη: “Τσιμπήματα“.

Στο σύντομο σχόλιό μας υποστηρίζαμε ότι ένας υπουργός οφείλει να μιλά με την ιδιότητά του αυτή και όχι με εκείνη του επιστήμονα, ή του εμπειρογνώμονα.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Τετάρτης, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι σε τέτοιες έντονα φορτισμένες στιγμές δεν προτιμάς να εξοικειώσεις με την ιδέα της αντεκδίκησης, αλλά να μιλήσεις για την ανάγκη της δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι παρατηρείται συχνά να ακολουθεί αγριότητα και πράξεις εκδικητικές εναντίον ανθρώπων που έχουν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα, ωστόσο υπογράμμισε ότι τέτοιες στιγμές είναι προτιμότερο να θυμίζουμε τις ιδέες της δικαιοσύνης κι όχι να εξοικειώνουμε με την ιδέα ότι υπάρχουν τέτοια φαινόμενα αγριότητας.

Δεν θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα, αν έχουμε θυμίσει την αγριότητα που υπάρχει κι αύριο – μεθαύριο σημειωθεί ένα τέτοιο ρεφλέξ, υπογράμμισε ο Ν.Παρασκευόπουλος.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν ήδη λάβει μέτρα για να προλάβουν βίαιες πράξεις εναντίον του 27χρονου.