ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Τα βρήκανε, τα βρήκανε…

ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Τα βρήκανε, τα βρήκανε… να γελάκια, να αστειάκια, να ματάκια! Να φλερτάκια…

Καλέ τι θέλανε οι λιμενεργάτες κάτω από το υπουργείο του Δρίτσα; Δεν έφτασε σ΄ αυτούς το χαρμόσυνο μήνυμα;  Και οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ; Γιατί πήγανε στο Μαξίμου; Δεν ακούσανε ότι «κλείστηκε η συμφωνία»; Τι να πουν πια στον πρωθυπουργό; Αυτές δικαιώθηκαν. Οι άλλοι;

Τι νομίζουν; Ότι βρισκόμαστε ακόμη σε …προεκλογική περίοδο; Τρείς ολόκληρους μήνες πάσχιζαν για να συμφωνήσουν με τους εταίρους. Έβαζαν κόκκινες γραμμές, τραβούσαν τεθλασμένες, πήγαιναν και γύριζαν το ίδιο λυπημένοι.  Ενενήντα ολάκερα ημερόνυχτα αγρύπνιας πέρασαν για να αφήσουν τώρα τον κάθε Λαπαβίτσα να τους λέει ότι ότι η λύση πρέπει να είναι συμβατή με το πρόγραμμά τους;

Ποιο Πρόγραμμα;

Ποιάς Θεσσαλονίκης;

Γιούγκερ!

Καλέ, αυτός δεν ήτανε «κολλητός» του Αντώνη; Δεν ήλθε στην Ελλάδα για να τον στηρίξει προεκλογικά;

Ποιες εκλογές;

Ποιος Αντώνης;

Και ο Αλέξης, ε; Εκεί. Ακούνητος τσολιάς!

Ποιος Αλέξης;

Έστειλε τον Δραγασάκη να «πείσει» τον Ντράγκι. Και πάνω που είχε ξεκινήσει εκείνος το ψηστήρι, στην Αθήνα βγάζει φιρμάνι ότι δεν μπορεί, λέει επουδενί να τα βρουν! Τα πήρε στο κρανίο ο Γιάννης: Βρε, για Βαρουφάκη με περάσατε, ούρλιαξε και έσπευσε να παραιτηθεί… Όχι από αντιπρόεδρος. Από «παιδί για τα θελήματα»!

Τώρα θα πείτε πως γίνεται και λίγο μετά ο Τσίπρας τα βρήκε με τον Γιούγκερ; Όχι που θ΄ άφηνε το Δραγασάκη να του κλέψει τη …δόξα!

Λοξά, λοξά, να μην μας πάρουνε χαμπάρι, πρόεδρε… Γιατί προβλέπω σε λίγο όχι μόνον τους λιμενεργάτες και τις καθαρίστριες, αλλά σύμπαντες τους συνταξιούχους, τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να παρελαύνουν  κάτω από το Μαξίμου, πίσω απ τη Βουλή,  και να μην ξέρουν κατά που να πρωτο …χαιρετήσουν!

Βέβαια, μεταξύ μας, τίποτε δεν δείχνει ότι τελειώνουν οι διαπραγματεύσεις. Στην πραγματικότητα τώρα αρχίζουν… Είναι κι αυτές σαν τα ελληνικά σίριαλ. Πάνω που νομίζεις ότι σταμάτησαν (αφού η υπόθεση δεν τσουλάει) παίρνουν άδεια για άλλα 300 επεισόδια!

Είναι τότε ακριβώς που ο πολυτάλαντος συγγραφέας αποφασίζει να «εμπλουτίσει» το σενάριο με την πεζή επικαιρότητα, πείνα, ακρίβεια, διαπραγματεύσεις… Και κερδίζει έναν επιπρόσθετο χρόνο δωρεάν εκπομπών!

Όχι οι δανειστές δεν θέλουν εκπομπές.

Τα λεφτά τους θέλουνε και μάλιστα με τόκο!..