Ο ομογενής γερουσιαστής Άρθουρ Συνοδινός υπέρ του γάμου ομόφυλων ζευγαριών

Συνοδινός: "Ναι" στο γάμο ομόφυλων ζευγαριών

 

Το κορυφαίο στέλεχος των Φιλελευθέρων και ομογενής γερουσιαστής, Άρθουρ Συνοδινός, δήλωσε ότι η ηγεσία του κόμματός του θα πρέπει να επιτρέψει στους βουλευτές του το δικαίωμα της ψήφου συνείδησης όταν θα έρθει το θέμα του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου στο Κοινοβούλιο. Ο γερουσιαστής κ. Συνοδινός έχει δηλώσει ανοιχτά στο παρελθόν την υποστήριξή του στο δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στο γάμο, παρά την επίσημη αντίθετη άποψη του κόμματος.

«Νομίζω ότι θα πρέπει να επιτραπεί στους βουλευτές η ψήφος συνείδησης στο θέμα αυτό» δήλωσε στο Sky News. Πιστεύει ότι θα πρέπει να ξαναγίνει συζήτηση του θέματος στο Κοινοβούλιο.

Εν τω μεταξύ, η επίσημη πολιτική του Εργατικού Κόμματος δίνει στους βουλευτές το δικαίωμα να ψηφίσουν ανάλογα με τη συνείδησή τους στο θέμα. Αλλά το νούμερο 2 του κόμματος, η Tanya Plibersek, επιθυμεί να το αλλάξει αυτό και να υποχρεώσει τους συναδέλφους της να ψηφίσουν υπέρ του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου. Η κ. Plibersek υποστήριξε δημοσίως τη θέση της αυτή σε εκδήλωση αυτή την εβδομάδα όπου αντικαθιστούσε τον κ. Shorten, ο οποίος ταξίδευε στο εξωτερικό. Η κ. Plibersek δήλωσε ότι θα θέσει το θέμα στο Εθνικό Συνέδριο των Εργατικών, στη Μελβούρνη, τον Ιούλιο.